Catalunya Diari

Denuncien un cas de maltractament animal en una granja de Tornabous

Des de l'Ajuntament de Tornabous han emès un missatge oficial en el qual han assegurat desconèixer la situació

La Fundació Santuario Gaia ha denunciat aquesta setmana un suposat cas de maltractament animal en una granja de Tornabous, a la comarca lleidatana de l'Urgell. 

Tal com es poden veure a les imatges que han publicat a les xarxes socials de la fundació animalista, a l'interior d'una granja visiblement abandonada, els animals convivien amb almenys dos cavalls morts a les instal·lacions. 

 

Animals morts des de feia dies

Segons explica el membre de l'entitat que es va desplaçar fins a l'Urgell, l'aspecte d'un dels cadàvers denota que la mort s'havia produït feia dies i que, malgrat tot, ningú l'havia recollit i separar de la resta d'animals. Tanmateix, a l'interior de la granja es podien veure animals de tota mena com porcs, cabres, gossos, ovelles i cavalls, tots ells, en unes visibles males condicions de salut.

Davant la situació, des de la fundació han assegurat que faran tot el possible per a millorar la vida dels animals vius i que prendran les mesures necessàries per denunciar els fets. Per la seva banda, des de l'Ajuntament de Tornabous han emès un missatge oficial en el qual han assegurat desconèixer la situació en la qual es trobaven els animals d'aquesta granja del municipi.

Demanen ajuda a la ciutadania

En aquest sentit, han manifestat la seva intenció d'alertar els Agents Rurals, per tal que duguin a terme els procediments adients. Finalment, el consistori ha condemnat els fets i han fet una crida perquè «ens comuniquin qualsevol altra situació que atempti contra aquests drets».

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari