Catalunya Diari

Denuncien el robatori de centenars d'aspersors a Bellcaire d'Urgell

Aquest és el cinquè furt en un mes a les comarques de Lleida

Els Mossos d'Esquadra ja han recollit cinc denúncies en un mes per robatoris d'aspersors dels sistemes de reg de finques agrícoles a les comarques de Lleida. L'ultima va ser aquest divendres al matí quan un agricultor de Bellcaire d'Urgell, a la Noguera, va comunicar que li havien sostret durant la matinada 350 peces d'una finca de 13 hectàrees, segons les dades que consten a la policia catalana. Els Mossos recomanen canviar les peces de coure per altres de plàstic i marcar-les per facilitar-ne la identificació.

El primer cas va ser el 4 de febrer en una finca de Malpartit, al terme de Torrefarrera, on van desaparèixer 500 aspersors de dos parcel·les de quinze hectàrees. El dia 7 de febrer es va denunciar el robatori de 300 peces d'un terreny de Torres de Segre. El dia 11 a Raimat, els lladres es van endur 84 canyes de reg amb els corresponents aspersors i a mitjans de la setmana passada també es va denunciar el robatori de 1.500 aspersors en una finca de 25 hectàrees a Castelló de Farfanya.

Tenint en compte la quantitat de peces sostretes i que desmuntar-los un a un és una tasca laboriosa se sospita que els robatoris els hauria perpetrat un grup organitzat format per diverses persones.


Comentaris

envia el comentari