Catalunya Diari

L'Ajuntament de Borges 'plagia' el cartell de la Nit dels Museus de Vilanova i la Geltrú

El Consistori ja ha demanat disculpes pels fets

Imatge dels dos cartells.
Imatge dels dos cartells. | LleidaDiari.cat

Un estudi de disseny de Vilanova i la Geltrú ha acusat a l'Ajuntament de les Borges Blanques de plagiar el seu cartell de la Nit dels Museus. Fixant-nos en les dues imatges, veurem que són exactament iguals. Colors, text, missatge... l'únic canvi és que el consistori de les Garrigues ha afegit un text a baix amb les diferents activitats organitzades. Segons fonts del Consistori, ha estat un error de la persona encarregada «ja que va utilitzar el cartell pensant-se que era un disseny genèric de la iniciativa».

En assabentar-se del plagi, l'estudi de disseny 'Sin tetas no hay diseño', va contactar amb l'esmentat consistori per fer la reclamació pertinent. Aquest va retirar el cartell de la web i de les xarxes socials, però segons informa EixDiari, «van mantenir durant tot el cap de setmana la cartelleria per tot el municipi durant la Nit dels Museus». Per aquest motiu, les tres dissenyadores locals, Sònia Àlvarez, Maite Sant i Montse Conches, estudien emprendre accions legals contra l'Ajuntament de les Borges Blanques per plagi.

El consistori garriguenc, per la seva part, ha emès un comunicat aquest dimarts a la tarda demanant disculpes «públicament a tothom que s'hagi pogut sentir molest per l'error tècnic comès en la confecció del cartell per promocionar la Nit dels Museus». I afegeixen: «Entenem que cal vetllar per tal que aquestes situacions no es repeteixin d'ara en endavant i així ho farem». Així mateix, asseguren que ja s'han disculpat a les autores i amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.


Comentaris

envia el comentari