Catalunya Diari

Denuncien «males condicions laborals» a la Policia local de Cervera

El sindicat assegura que els treballadors han de cobrir torns de treball amb un sol agent per manca d'efectius

Imatge d'arxiu d'un cotxe policial de Cervera
El sindicat assegura que els treballadors han de cobrir torns de treball amb un sol agent | LleidaDiari.cat

La UGT-FeSP de les Terres de Lleida ha denunciat aquest dimecres el «malestar» de la plantilla de la Policia local de Cervera respecte «al tractament que està rebent per part de la Paeria de la localitat».

Segons el sindicat, la plantilla es queixa que es troba «sota mínims» i que els seus treballadors «es veuen obligats a cobrir torns de treball amb un sol agent», fet del qual responsabilitza a «la manca de previsió per part de la Paeria de Cervera».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Mal servei a la ciutadania

La UGT assegura que aquesta situació es tradueix en «el mal servei que s'està oferint a la ciutadania» i també ha denunciat «el perill que suposa treballar un sol agent».

La UGT ha recordat que des del mes de maig del 2019, «la plantilla de la Policia Local de Cervera no fa hores extraordinàries voluntàries» i que «més del 80% de totes les hores que s'han fet durant l'any passat han estat mitjançant decrets d'alcaldia», és a dir, «obligatòries». Tot això «comporta una càrrega de feina als agents, en detriment dels seus dies de festa i de la seva conciliació familiar», segons el sindicat.

1,1 policies per cada 1.000 habitants

Actualment, la plantilla de la Policia Local de Cervera consta d'un sergent, un cap de la policia, un caporal i vuit agents, amb una ràtio d'1,1 policies per cada 1.000 habitants. Una mitjana que suposa gairebé la meitat de la de municipis similars, i molt inferior a la mitjana de Catalunya, que se situa en 1,63 policies per cada 1.000 habitants, tal com ha remarcat la UGT-FeSP de Lleida.

El sindicat considera que «la Paeria de Cervera no té intenció de resoldre aquest problema» després de l'aprovació a finals del 2019 d'una Relació i Valoració de Llocs de Treball (RLT i VLT) «on proposa una plantilla de la Policia Local formada per un sergent, un cap de la policia, un caporal i deu agents».

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari