Catalunya Diari

Denuncien que a la Noguera s'aposta per un transport escolar de baix cost

El sindicat avisa que el model que implanta l'Administració comporta «inconvenients i riscos» per usuaris i treballadors

CCOO ha denunciat que l'Administració aposta per un servei de transport escolar de baix cost a la Noguera.

Ho fa després de la recent publicació de la licitació del servei que inclou un vehicle de fins a 9 places entre les poblacions de Ponts i Ribelles, amb un preu mitjà que abona l'administració de 18,74 euros. Segons el sindicat, partint de la distància de 13 quilòmetres entre els dos municipis, se'n fan 52 de diaris entre tots els trajectes, i això representa que cada quilòmetre es paga a 0,36 euros.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Un preu insuficient per pagar nòmines, amortitzacions del vehicle, benzina, impostos i altres despeses. Per això, avisen que aquest model comporta inconvenients i riscos per a usuaris i treballadors.

Un servei d'aquest tipus costa entre 45 i 50 euros el servei

Segons CCOO els estudis de costos del sector del transport de viatgers indiquen que un servei d'aquest tipus costa entre 45 i 50 euros el servei. Per això, consideren que aquestes retallades perjudiquen, en primer terme a les condicions laborals del personal del transport de viatgers, però també a la qualitat de servei dels infants que en fan ús.


Comentaris

envia el comentari