Catalunya Diari

Denuncien penalment a dues persones per caçar ocells prohibits al Solsonès

També han detectat una persona amb la llicència de caça i l'assegurança caducats

Els Agents Rurals han denunciat penalment a dues persones a la comarca del Solsonès (Lleida) per caçar ocells fringíl·lids amb vesc. Segons han informat els agents a través de les xarxes socials, tant la caça com el mètode estan prohibits per la normativa.

Paral·lelament, en un control de caça menor en la modalitat del tord realitzat a la comarca de l'Urgell (Lleida) aquesta setmana, han detectat una persona amb la llicència de caça i l'assegurança caducats. Així mateix, han interceptat a un altre caçador sense documentació i, a un últim, caçant espècies no cinegètiques. Els Agents Rurals van realitzar durant la setmana passada un total de 395 inspeccions i 29 denúncies de caça a tot Catalunya.

Altres actuacions semblants dels Agents Rurals 

Membres del cos d'Agents Rurals van identificar el passat mes de setembre in fraganti per segona vegada en menys de quatre mesos una mateixa persona de Cervià, a la comarca lleidatana de les Garrigues, utilitzant llaços no selectius per a la captura i mort de fauna. Segons van informar els Agens Rurals a través de les xarxes socials, les investigacions van iniciar-se fa un parell d'anys. Presumptament aquest tipus de trampes anaven dirigides per a la captura de peces de caça major.

En ambdós casos es tractaria del mateix delicte i de la mateixa manera d'actuar, fet que podria constituir un presumpte delicte continuat, un agreujant que pot comportar sancions amb la meitat superior de la condemna penal. En aquest sentit, els Agents Rurals expliquen que si qualsevol persona es troba amb alguna d'aquestes trampes, el més aconsellable és no tocar-la i donar-ne avís el més aviat possible.

El problema de les aus i les torres elèctriques

Els Agents Rurals van rescatar el passat cap de setmana un exemplar de duc (bubo bubo), presumptament electrocutat a Almenar, a la comarca lleidatana del Segrià. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, un ciutadà va avisar de la troballa de l'animal que, afirmen, presentava ferides a la pota i a l'ala.

Després de la seva captura, els agents van procedir al seu trasllat fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent a Lleida.Des d'aquestes instal·lacions especialitzades en la cura d'aquest tipus d'animals, vetllaran per la recuperació de les seves ferides. Tal com vam avançar des de LleidaDiari.cat fa unes setmanes, darrerament són molts els casos d'aus afectades per les torres elèctriques.


Comentaris

envia el comentari