Catalunya Diari

Denuncien un ramader per pasturar sense llicència al Pallars Sobirà

Ja l'havien avisat en anteriors ocasions

Imatge dels cap de bestiar
Imatge dels cap de bestiar | @agentsruralscat

Els Agents Rurals han denunciat a un pastor de la comarca del Pallars Sobirà per pasturar sense llicència amb 29 caps de bestiar de cavall en una muntanya d'utilitat pública. Segons han informat el cos d'Agents Rurals a través de les xarxes socials, el ramader pasturava en una zona propietat de l'entitat d'Espui, a la Vall Fosca, malgrat que ja havia estat avisat de la seva prohibició en anteriors ocasions. En aquest sentit i davant dels fets ocorreguts, els Agents Rurals recorden l'obligatorietat de disposar de llicència d'aprofitament de pastures per a fer-ho en muntanyes d'utilitat pública propietat d'ajuntaments i entitats menors descentralitzades.

Cal recordar que aquesta mateixa setmana, els Agents Rurals han dut a terme altres importants tasques, en aquesta ocasió, de rescat d'animals. Els Agents Rurals van alliberar aquest dimecres un porc senglar que havia caigut al canal d'Urgell i estava atrapat en la zona de neteja del canal a les Borges Blanques, a la comarca de les Garrigues. Segons van informar en el seu moment els Agents Rurals a través de les xarxes socials, els objectes i animals que cauen al canal són recollits per una màquina que els deixa al contenidor on estava atrapat l'animal.

D'altra banda, a la mateixa inspecció van rescatar tres exemplars de serp verda (Malpolon monspessulanus) atrapades al canal les quals posteriorment s’alliberen a la Reserva Natural de Mas de Melons, a Castelldans. Paral·lelament, el mateix matí de dijous els Agents Rurals van informat a través del seu compte oficial de Twitter del rescat, gràcies a l'ajuda del treballador d'una granja d'un exemplar de gran duc (Bubo bubo) que havia caigut dins una bassa de purins a la localitat de la Floresta, a la comarca de les Garrigues. Un cop rescatat el portem al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida. Aquestes han estat algunes de les moltes actuacions que han dut a terme aquest estiu el cos d'Agents Rurals en relació al rescat d'animals. 


Comentaris

envia el comentari