Catalunya Diari

El desbordament del riu Negre arrenca el paviment d’un tram del camí de la ribera a Solsona

Aquesta setmana la brigada municipal arranja el desperfecte amb formigó

Imatge de la zona afectada
Imatge de la zona afectada | LleidaDiari.cat

El desbordament del riu Negre provocat per les intenses pluges registrades a Solsona divendres passat va arrencar el paviment de reg asfàltic al camí de la ribera a l'altura del pont de Cal Sotaterra. Segons han informat des del consistori de la localitat lleidatana, a fi d'arranjar aquest punt amb una solució definitiva, aquesta setmana la brigada municipal hi estendrà una capa de formigó.

  

  

 

L'afectació de les pluges a Lleida ciutat

No és la primera vegada que les intenses pluges afecten el cabal dels rius a Lleida. Tot i les considerables tempestes d'aquest estiu, el cert és que l'afectació més greu de l'aigua a la capital del Segrià va tenir lloc el passat mes de maig. A causa de la quantitat d'aigua que baixava pel riu Segre, l'Ajuntament de Lleida va decidir tancar els accessos al riu Segre al seu pas per la ciutat per la crescuda del seu cabal. Seguint les indicacions de Protecció Civil, la Guàrdia Urbana va procedir a tancar els diferents punts que permeten l'accés al marge esquerre del riu.

Imatge del riu Segre desbordat
Imatge del riu Segre desbordat | LleidaDiari.cat

 

  

  

 Aquests talls se sumaven als que ja es van fer durant aquella mateixa setmana, en què es van tancar els accessos al riu pel marge dret, així com el pas per diversos camins que hi estan vinculats. El cabal del riu va arribar a ser en les darreres hores de 320 metres cúbics, pel que la Paeria demanava respectar el tancament per aquests accessos al llit fluvial i precaució en les zones properes, evitant apropar-se al curs de l'aigua.

Comentaris

envia el comentari