Catalunya Diari

El desbordament del riu Gorgs deixa un panorama devastador a l'Albi

El cobert d'una nau d'una empresa tèxtil de la població s'ha enfonsat, des de la nit que no hi ha cobertura de telefonia mòbil i moltes cases estan sense llum
Pla mitjà on es pot veure un veí de l'Albi netejant els desperfectes
Pla mitjà on es pot veure un veí de l'Albi netejant els desperfectes | LleidaDiari.cat

La llevantada ha deixat un panorama devastador a la part baixa del municipi de l'Albi (Garrigues), a la zona per on passa el riu Gorgs que es va desbordar al complet dimarts a la nit.

 

L'aigua ha arribat a una alçada d'entre 4 i 5 metres i fins i tot alguns veïns es van plantejar pujar a les teulades per refugiar-se de la inundació. Aquest dimecres i amb la llum del dia els veïns han pogut veure les importants destrosses als baixos de les cases, amb cotxes arrossegats per el corrent. També hi ha animals d'alguns corrals morts ofegats.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Pla obert on es poden veure veïns de l'Albi caminant entre l'aigua i el fang
Pla obert on es poden veure veïns de l'Albi caminant entre l'aigua i el fang | LleidaDiari.cat

 

El cobert d'una nau d'una empresa tèxtil de la població s'ha enfonsat

El cobert d'una nau d'una empresa tèxtil de la població s'ha enfonsat, des de la nit que no hi ha cobertura de telefonia mòbil i moltes cases estan sense llum. Els veïns de l'Albi van viure aquest dimarts a la nit una situació molt complicada pel desbordament del riu Gorgs, un riu que normalment baixa sec però que a causa de la llevantada ha provocat importants destrosses en moltes cases de la població.

 

Segons l'alcaldessa Anna Feliu, l'aigua ha arribat en alguns punts fins a 4 o 5 metres, un fet que «no s'havia vist mai». En aquest sentit, ha lamentat que el panorama d'aquest dimecres és el que «veus per la tele quan passen aquests fenòmens en altres llocs i avui ens ha tocat aquí».

Pla mitjà on es pot veure un cotxe 4x4 arrossegat pel corrent de l'aigua
Pla mitjà on es pot veure un cotxe 4x4 arrossegat pel corrent de l'aigua | LleidaDiari.cat

 

L'aigua ha baixat per tot arreu

Segons Feliu, l'aigua ha baixat per tot arreu, per camins, carrers i el riu «no ha donat per més» a l'hora d'absorbir-la. Ara caldrà fer l'avaluació dels danys i refer el poble d'aquest sotrac, ha dit l'alcaldessa, que també s'ha mostrat disposada a estar al costat de la gent per gestionar la situació amb què es troben avui. El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i la directora dels serveis territorials d'Interior, Montse Messeguer, s'han traslladat a la població també per avaluar els danys.

 

Tots els veïns estaven visiblement afectats per les destrosses materials de la riuada. Hi ha cotxes escampats per diferents carrers, molt fang i baixos inundats amb múltiples desperfectes materials. Així mateix, al poble no hi ha cobertura de telefonia mòbil des de la nit i en moltes cases tampoc hi ha llum. Un dels veïns que ha patit l'efecte de l'aigua és en Joan Martínez, que porta més de 20 anys a l'Albi i no ho havia vist mai. A ell la inundació i li ha matat 30 gallines i 6 gossos. Així mateix, li han quedat tot el corral destrossat i els baixos de la casa també.

Pla mitjà on es pot veure una dona retirant fang i aigua
Pla mitjà on es pot veure una dona retirant fang i aigua | LleidaDiari.cat

 

El testimoni dels veïns

Un altre dels veïns afectats és en Josep Maria Tarragó, que va arribar al poble quan ja plovia intensament. Ara té tots els baixos «trinxats» i s'ha quedat sense calefacció perquè l'aigua li ha negat la caldera. Tarragó creu que «alguna cosa ha passat» aigües amunt del riu Gorgs, en un punt on hi ha un pantà amb una presa de terra, que si bé no s'ha trencat, és possible que l'aigua hagi sobreeixit per damunt la qual cosa hauria provocat que baixés tan ràpidament.

 

A l'Albi un dels desperfectes més importants és el cobert d'una empresa tèxtil que s'ha enfonsat completament. Una altra empresa de distribució de begudes també s'ha vist seriosament afectada i l'aiguat ha escampat centenars d'ampolles de vidre pel carrer.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari