Catalunya Diari

Descarten de moment fer tests als 9 temporeres aïllats a Alcarràs

Sí que han fet la prova PCR a un altre temporer, amb febre, aïllat des d'ahir dimecres

Pla sencer de l'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, a l'alberg municipal
Descarten de moment fer tests a les nou persones aïllades a Alcarràs | LleidaDiari.cat

De moment no faran tests a cap de les nou persones aïllades a Alcarràs (Segrià), la majoria temporers.

L'alcalde del municipi, Manel Ezquerra, ha explicat a l'ACN que si se'ls fessin ara podrien donar negatiu, perquè podrien estar en procés incubació i haurien de seguir igualment confinats. És per això que esperaran uns dies i si algun d'ells presenta símptomes li faran el test. Sí que han fet la prova PCR a un altre temporer, que va arribar fa uns dies sol de Madrid per treballar en la campanya de la fruita i que dimecres va donar 37 graus en el control de temperatura fet a l'empresa. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per prevenció l'han aïllat també en l'allotjament municipal

Ezquerra ha explicat que per prevenció l'han aïllat també en l'allotjament municipal a l'espera dels resultats, que arribaran entre aquesta tarda i demà. Les nou persones aïllades en una de les ales de l'allotjament municipal van estar en contacte amb dos homes que van donar positiu en Covid-19 a començaments de setmana. Cinc dels aïllats estan vivint en un dels allotjaments i quatre en un altre. Els grups s'han fet respectant les unitats de convivència que ja compartien habitatge abans.

En l'altra ala de l'allotjament municipal, en una habitació individual, està aïllat el nou cas sospitós d'un temporer d'uns 35 anys a l'espera del resultat. Ezquerra confia que el resultat de la prova doni negatiu, però seguint els protocols, l'han aïllat durant els dos dies d'espera per precaució. Pel que fa als dos homes d'Alcarràs que van donar positiu a començaments de setmana, un d'ells, d'uns 40 anys, treballa de temporer i està allotjat amb símptomes lleus en un hotel de Lleida, on complirà la quarantena.

L'altre, d'uns 60 anys, està cobrant una pensió perquè no pot treballar i està ingressat amb símptomes greus a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Tots dos vivien amb altres familiars i amics, la majoria d'ells treballadors de la fruita, que són els que estan aïllats fent una quarantena de 14 dies, tot i no tenir símptomes, per prevenció.

Durant la temporada de la recollida de fruita augmenta la població prop d'un 50%

Alcarràs és un municipi d'uns 10.000 habitants que durant la temporada de la recollida de fruita augmenta la població prop d'un 50%, fins a gairebé les 15.000 persones. «Són 5.000 persones més que provenen d'indrets molt diversos, cosa que feia preveure que hi podria haver algun contagi», explicava l'alcalde d'Alcarràs. Tot i això recorda que a Alcarràs en total hi ha hagut 34 casos.

Ezquerra afegeix que de moment es tracta de casos aïllats, però demana responsabilitat a la població. «Semblava que en entrar a la fase 1 les coses anaven bé, però ara no passem a la fase 2, veiem que la calor no mata el virus i cal que seguim mantenint les mesures de seguretat com dur mascareta i respectar les mesures de seguretat», reclama.


Comentaris

envia el comentari