Catalunya Diari

Descomptes del 30% en carn de corder a 12 carnisseries del Pallars Jussà per incentivar-ne el consum

La comarca té habilitades quinze àrees de barbacoes per recuperar la tradició de fer carn a la brasa

Un carnisser de Tremp tallant costelles de corder
Un carnisser de Tremp tallant costelles de corder | LleidaDiari.cat

Un total de dotze carnisseries del Pallars Jussà ofereixen, aquesta setmana, descomptes del 30% en la compra de carn de corder. Concretament, els ramaders i carnissers de la comarca s'han posat d'acord per fer aquesta oferta del 12 al 17 de març. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que porta per lema «La Gran costellada de corder del Pallars», és incentivar el consum de carn de corder i recuperar la tradició de les costellades a l'aire lliure. Per facilitar les costellades hi ha habilitades arreu de la comarca, un total de quinze barbacoes; nou obertes tot l'any i sis obertes del 15 de setembre al 14 de juny. Aquesta és una iniciativa que ha sortit del Consell del Corder, una taula de treball formada per professionals dels diferents sectors involucrats amb el corder: ramaders, veterinaris, carnissers i restauradors, amb l'acompanyament de l'Ajuntament de Tremp i la Fundació Alícia.

Objectius del Consell del Corder

La creació del Consell del Corder ha nascut aquest mes de febrer arran de la voluntat del sector de donar a conèixer les excel·lències d'aquesta carn, que alhora és un dels motors econòmics de la comarca. Els objectius del Consell del Corder són essencialment tres. En primer lloc, promocionar el corder del Pallars i la seva cuina, en segon lloc, articular les inquietuds del sector i, per últim, desenvolupar i difondre coneixements sobre aquesta carn i la seva cuina.

Un fulletó que informa del descompte a la carn de corder del 30%
Un fulletó que informa del descompte a la carn de corder del 30% | LleidaDiari.cat

 

Animen a recuperar les costellades a l'aire lliure

Amb la idea d'incentivar el consum de carn de corder, el Consell del Corder, a través del programa «Al teu gust», aliments del Pallars, anima tothom, i particularment a la gent del Pallars, a recuperar les tradicionals costellades a l'aire lliure. Per facilitar-ho s'ha editat un fulletó on es detallen les carnisseries que participen en l'oferta, s'hi poden trobar receptes de salses per acompanyar la carn que proposen els restaurants del Pallars Jussà i també hi ha un mapa amb totes les barbacoes obertes assenyalades. S'anima també a acompanyar el corder a la brasa amb altres productes de proximitat com vins, coques, galetes, pans, cerveses, licors o formatges.

Un carnisser preparant una safata de carn de corder
Un carnisser preparant una safata de carn de corder | LleidaDiari.cat

 

Els preparatius per fer una barbacoa amb carn a la brasa i al fons una barbacoa
Els preparatius per fer una barbacoa amb carn a la brasa i al fons una barbacoa | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari