Bona idea: 10 persones comproven que es pot teletreballar des del Pallars

Un total de deu persones estan teletreballant aquesta setmana a Tremp dins del projecte Catalunya Rural Hub. Es tracta de deu persones amb perfils digitals que teletreballen al món urbà i durant uns dies faran el mateix al Pallars Jussà. L'objectiu és demostrar que és possible treballar en el sector de les telecomunicacions des de qualsevol punt, i el Pallars n'és un més.

 

El propòsit és combatre el despoblament i afavorir l'arrelament en entorns rurals, aprofitant la possibilitat de teletreballar. El Jussà es va presentar en aquest projecte perquè vol ser territori d'acollida i fer que siguin compatibles les professions més tradicionals, pagesia o ramaderia, amb les més tecnològiques.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El Govern, juntament amb la fundació Mobile World Capital Barcelona, desenvolupa per segon any consecutiu Catalunya Rural Hub. En aquesta edició, 30 professionals del sector digital tindran la possibilitat de poder residir i treballar en remot durant una setmana a Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre) i Tremp (Pallars Jussà).

Catalunya Rural Hub porta deu persones del món urbà a Tremp | LleidaDiari.cat

 

Més de 300 candidatures

Jordi Arrufí, director del programa de Talent Digital de la Mobile World Capital, ha explicat que van tenir més de 300 candidatures i al final per Tremp n'han seleccionat deu. Arrufí ha destacat que es tracta de 5 homes i 5 dones amb perfils digitals, tots provinents del món urbà i amb una mitjana d'edat de 35 anys. Si han estat seleccionats és perquè tenen interès, algun dia, a fer el pas de deixar el món urbà pel món rural, ha sentenciat.

 

Els participants disposen, gratuïtament, d'allotjament, d'un espai de cotreball i d'un pla d'activitats que els permet conèixer l'entorn, les empreses i el teixit econòmic i social del territori, amb la voluntat d'establir relacions personals i professionals. Anna Mascaró ha detallat que participa a Catalunya Rural Hub perquè s'està plantejant marxar a viure fora de Barcelona i era una oportunitat de provar si li agrada “aquesta vida més tranquil·la”. El projecte a Tremp s'ha organitzat i gestionat des de Pallarsactiu amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, el Consorci Leader Pirineu Occidental i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.