Catalunya Diari

Desenvolupen un nou projecte de formació laboral a la comarca de la Noguera

El projecte, que ja està en marxa, està impulsat per l’Associació Reintegra i l’Ajuntament de Balaguer i busca donar una nova oportunitat de formació i feina a tots aquells joves d’entre 16 i 29 anys

Imatge del cartell
Imatge del cartell | LleidaDiari.cat

'Som Joves' és un programa de formació i orientació laboral destinat a joves Balaguerins i de la comarca de la noguera que no estudien ni treballen. El projecte, que ja està en marxa, està impulsat per l'Associació Reintegra i l'Ajuntament de Balaguer i busca donar una nova oportunitat de formació i feina a tots aquells joves d'entre 16 i 29 anys que són beneficiaris de la Garantia Juvenil. El programa ofereix sessions de tutoria i acompanyament en el procés d'orientació, desenvolupament i millora competencial a través d'orientacions personalitzades, formacions a mida (Indústria Agroalimentària, Polivalent de Cuina i Cambrer/a de Sala, Soldadura i Caldereria i Electricitat i Fontaneria) i pràctiques en empresa, així com un seguiment i assessorament en el procés d'inserció laboral.

Aquest 2019, tant l'Ajuntament de Balaguer com l'Associació Reintegra aposten per millorar l'ocupabilitat dels joves en el territori i s'encarreguen de vincular a aquests joves amb les empreses de la zona. El programa està en la fase inicial i tots els joves interessats poden posar-se en contacte a través del 635 016 916 o 973 445 884, o per correu electrònic a [email protected] i [email protected] o apropar-se al CEI Balaguer (Centre d'Empreses Innovadores) al C/Sant Pere 1-19.

Altres notícies recents relacionades amb Balaguer

L'institut Ciutat de Balaguer és el primer a formar una cooperativa d'alumnes a la zona de Ponent i, des d'aquest curs, forma part de la xarxa de cooperatives FeCEC, que aplega totes les cooperatives d'alumnes de Catalunya. Segons han informat, la cooperativa vol incidir en un altre tipus de funcionament «més col·laboratiu i solidari», on es treballi de manera assembleària i autosuficient. L'objectiu d'aquesta nova forma de treballar és aprendre i conèixer de primera mà el funcionament d'una empresa cooperativa, així com autofinançar-se el viatge de fi de curs dels alumnes de quart de l'ESO. En l'actualitat, els alumnes s'han organitzat per comissions amb l'objectiu de gestionar i distribuir tasques a l'hora de realitzar projectes tant sense ànim de lucre com recaptatoris.

Entre ells, hi destaquen alguns com la neteja dels patis, una major conscienciació sobre la importància de reciclar entre els alumnes, una parada per la castanyada i també per Santa Llúcia, venda de dessuadores i samarretes, la rifa d'una panera amb productes cedits per comerços de Balaguer i la comarca de la Noguera, entre altres. Han estat els mateixos alumnes els que han escrit un comunicat per donar-se a conèixer entre els mitjans de comunicació de la demarcació de Lleida.


Comentaris

envia el comentari