Catalunya Diari

Què podem fer i què no en la fase 1 de la desescalada?

Cal ser molt prudents i continuar amb totes les mesures de salut i higiene adoptades fins al moment

Abril de desconfinament a Bellaterra
Cal evitar que no rebrotin els positius per coronavirus a la demarcació.  | Redacció

Lleida entrarà aquest dilluns, dia 18 de maig, en la fase 1 de la desescalada de l'estat d'alarma. Un canvi que molta gent estava esperant, però això sí: caldrà ser molt prudents per evitar que aquest canvi de fase comporti un cop més un augment del nombre de persones infectades per coronavirus. Teniu clar què podreu fer i què no a partir de dilluns dins la Regió Sanitària de Lleida? Us ho expliquem!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

- Trobades d'un màxim de 10 persones, tant a casa com a l'aire lliure, però sempre respectant la distància social de 2 metres.

- Ens podem desplaçar dins de la mateixa regió sanitària, però no per tota la demarcació. Així mateix, les persones que viuen en una mateixa casa podran compartir un mateix cotxe, sense portar mascaretes. També està autoritzat el desplaçament a segones residències sempre que sigui dins la mateixa regió sanitària.

- Els comerços de menys de 400 metres quadrats de superfície podran obrir les seves portes i s'hi podrà anar sense demanar cita prèvia, sempre respectant un aforament màxim del 30%. També hi haurà reservat un horari d'atenció preferent a persones majors de 65 anys.

- Els bars i restaurants podran obrir les seves terrasses al públic, respectant una ocupació del 50% i amb un màxim de 10 persones per taula.

- Les biblioteques, museus i llibreries entraran de nou en funcionament, però amb un 30% de l'aforament.

- Tornaran a operar els concessionaris de cotxes, les ITV... però preferiblement abans d'anar-hi s'ha de demanar cita prèvia.

- Poc a poc van tornant a la normalitat els hotels i establiments turístics, tot i que no estaran operatives les zones compartides.

- Les escoles podran obrir les seves portes per dur a terme tasques administratives, sempre i quan s'hagin realitzat prèviament tasques de desinfecció. En cas cap podran dur a terme activitat escolar.

- Les instal·lacions esportives a l'aire lliure i els centres esportius per l'activitat individual poden obrir al públic.

- Els espais de vetlla admeten un màxim de 15 persones a l'aire lliure, i fins a 10 en un recinte tancat. 

- L'aforament de les esglésies serà del 30%.

- Estan permesos els actes i espectacles culturals de menys de 30 persones en espais tancats, i fins a 200 persones a l'aire lliure.

- Entrarà en funcionament la producció audiovisual i el rodatge de cinema i sèries.

Recordeu! Tot i canviar de fase cal ser molt prudents i continuar amb totes les mesures de salut i higiene adoptades fins al moment: rentat continuat de mans, neteja i higiene d'utensilis i espais; fer servir la mascareta en la mesura del possible i respectar sempre que es pugui la distància social amb les altres persones, fixada en 2 metres.


Comentaris

envia el comentari