Catalunya Diari

El SOC destina 16,4 MEUR per subvencionar la contractació de 1.495 joves en pràctiques durant sis mesos

El programa va dirigit a feines en ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucrew

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya destinarà 16,44 milions d'euros (MEUR) a la subvenció de 1.495 contractes en pràctiques per a joves durant sis mesos.
 

A través del programa 'Joves en pràctiques', el SOC permetrà a 634 ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre comptar amb joves aprenents que milloraran, alhora, la seva ocupabilitat i experiència laboral.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els diners, finançats a través del Fons Social Europeu, permetran contractar 912 joves a 390 ajuntaments (10 MEUR), 169 joves a 41 consells comarcals (1,85 MEUR), i 414 joves a 203 entitats sense ànim de lucre (4,5 MEUR). Actualment, a Catalunya, hi ha uns 14.000 joves amb estudis a l'atur registrats al SOC com a demandants de feina. 

Quatre joves de l'Institut Pere Martell, atents a la classe
El SOC destina 16,4 MEUR per subvencionar la contractació de 1.495 joves en pràctiques durant sis mesos  | Laia Solanellas

Requisits:

Per optar a algun dels contractes en pràctiques cal tenir menys de 30 anys, disposar d'un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o d'un certificat de professionalitat, i estar inscrit al Programa de Garantia Juvenil i com a demandant d'ocupació al SOC. Les persones que participessin a les convocatòries del 2019 i el 2020 de les pràctiques no podran optar-hi de nou. 
 

Els interessats en aconseguir una de les pràctiques es poden dirigir a qualsevol oficina de treball de la Generalitat, mentre que les entitats locals i socials subvencionades pel SOC han de formalitzar els contractes, com a molt tard, el 30 de setembre del 2021. 
 

En total, s'ofereixen 669 contractes a la demarcació de Barcelona, 143 a Comarques Centrals, 217 a Girona, 148 a Ponent, 58 a l'Alt Pirineu i l'Aran, 168 al Camp de Tarragona i 92 a les Terres de l'Ebre.

La Paeria contractarà 10 joves

L'Ajuntament de Lleida s'ha acollit novament a la convocatòria que realitza el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), que permet la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del sistema de Garantia Juvenil a Catalunya.
 

Així, la Paeria contractarà, a través d'aquest programa, 10 joves que treballaran en pràctiques durant 6 mesos en un departament municipal de Lleida.

L'Aran ofereix 3 places

El Conselh Generau d'Aran ofereix tres places en els departaments de Gestió de Residus, d'Informàtica, i d'Arxiu Generau d'Aran.
 

Tot i que molts joves compten amb titulació reglada o laboral que els capacita per accedir al mercat de treball, les xifres d'atur juvenil demostren que molts d'ells no troben ocupació malgrat la seva formació.


Comentaris

envia el comentari