Catalunya Diari

Destinen 160 MEUR dels Next Generation a crear espais residencials per a col·lectius vulnerables

Cervera no descarta revisar els criteris de la Renda Garantida per les dificultats de gestió amb l'Ingrés Mínim Vital

El Departament de Drets Socials de Catalunya destinarà 160 milions d'euros (MEUR) dels fons europeus Next Generation a crear espais residencials de llarga durada per a col·lectius vulnerables.
 

Serviran per «esponjar» altres equipaments i estaran pensats per persones d'avançada edat, amb discapacitat, amb problemes de salut mental, víctimes de violència de gènere, o bé usuaris que es trobin en situació de sensellarisme. Es tracta d'un dels projectes de la partida de drets socials «bàsics», d'un total de 400 MEUR.
 

Cervera també ha obert la porta a revisar els criteris de les ajudes de la Renda Garantida per les dificultats de gestió i tramitació amb l'Ingrés Mínim Vital

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els fons europeus que ajudaran a pal·liar els estralls de la covid-19 en l'àmbit social arribaran en dos grans paquets: un de drets socials bàsics i un destinat exclusivament a l'habitatge. Cada partida serà de 400 MEUR, sumant doncs, uns 800 MEUR en total.

Pla mitjà de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, durant una entrevista amb l'ACN l'agost de 2021
Pla mitjà de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera | LleidaDiari.cat

Dificultats en la gestió de la Renda Garantida

La consellera també ha parlat de la Renda Garantida de la Ciutadania, que actualment «no compta amb una llista d'espera» i que resol les sol·licituds en un màxim de dos mesos. Això sí, ha lamentat el complicat encaix que té amb la mateixa ajuda en clau estatal, l'Ingrés Mínim Vital, que funciona amb uns criteris diferents.
 

De cara als pròxims mesos, i davant la previsió que la crisi social i econòmica es continuï notant amb força, la titular de Drets Socials ha recordat que la Renda Garantida és una «partida oberta» i que si entren més sol·licituds «buscaran els diners» per posar-los a disposició. 

Crida a la vacunació a les residències

Pel que fa a les residències, Cervera ha posat en valor que el percentatge de treballadors vacunats sigui «alt» – superior al 90% - i que molts dels professionals estiguin pendents de rebre la pauta completa.
 

Això sí, també ha fet una crida destinada a totes aquelles persones que treballen en aquests equipaments i que no volen rebre la vacuna. «No podem obligar a ningú, però demano que facin el gest per protegir els usuaris».


Comentaris

envia el comentari