Catalunya Diari

Destrueixen de manera il·legal 29 nius d'una espècie protegida d'ocells a Sort

Efectius del Seprona denuncien els fets, que poden suposar una sanció de fins a 200.000 euros

Agents del Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil, el Seprona han denunciat la destrucció de diversos nius d'oreneta cuablanca, una espècie d'ocell protegida, d'un edifici d'habitatges de Sort.

Els efectius van ser alertats el 4 de maig passat, quan van observar diversos operaris d'una empresa de manteniment i neteja al lloc dels fets i van veure les marques de fins a 29 nius sota la coberta de l'immoble que, presumptament, havien estat retirats amb una plataforma elevadora. Davant d'aquesta situació, van elevar una proposta de sanció al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que típica aquest tipus de fets com una infracció greu i amb multes que poden arribar els 200.000 euros.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge dels nius trencats a Sort
Destrueixen de manera il·legal 29 nius d'una espècie protegida d'ocells d'un edifici d'habitatges de Sort | Seprona

Els agents també van veure que hi havia diverses orenetes sobrevolant la zona buscant el niu i un remolc amb restes de nius. Aquests van ser retirats pels efectius amb autorització prèvia. Des del Seprona van denunciar els fets en veure que no hi havia cap justificació per treure els nius i que no s'havia respectat la finalització del període de cria d'aquesta espècie.


Comentaris

envia el comentari