Catalunya Diari

Primer dia de classes al nou institut de secundària d'Alpicat per als seus 61 alumnes

La primera promoció d'alumnes és de 61 escolars provinents tots ells d'Alpicat, l'única localitat assignada al nou institut
Imatge dels alumnes d'Alpicat | LleidaDiari.cat

El nou institut de secundària d'Alpicat (Segrià) ha celebrat aquest dijous el seu primer dia de classes, una jornada històrica per a la població, que per fi gaudeix d'un equipament llargament reivindicat. El centre ha obert les seves aquest matí per donar cabuda a la primera promoció d'alumnes, 61 escolars provinents tots ells d'Alpicat, l'única localitat assignada al nou institut, que d'aquesta manera ha iniciat la seva activitat amb dos grups de 1r d'ESO. L'equipament, que inicialment s'ha construït amb mòduls prefabricats, s'ubica en uns terrenys d'uns 2.500 metres quadrats contigus a l'escola Doctor Serés, amb la qual cosa la població comptarà amb una illa educativa on, a més de l'institut, hi haurà una llar d'infants i l'escola. D'aquesta manera, es posa fi a la marxa d'alumnes del municipi a l'Institut Manuel de Montsuar de Lleida, que fins ara era el receptor dels alumnes d'Alpicat.

La directora de l'institut de secundària d'Alpicat, Àngels Claramunt, ha destacat que el curs ha començat amb tota normalitat, puntualment, el dia que tocava, amb tot l'equipament a punt i en ordre. Claramunt s'encarregarà de supervisar un projecte educatiu que s'ha de materialitzar en un institut que vol que sigui participatiu i que sigui actiu, en què l'alumnat vingui motivat, amb la mateixa il·lusió que en aquest primer dia. En aquest sentit, la directora del centre ha destacat que el primer projecte que treballaran els alumnes tractarà precisament de com volen que sigui aquest institut, que el dissenyin, que el pensin i que l'organitzin, participant i fent-lo créixer.

 

Durant una visita al centre en el seu primer dia de classes, el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha explicat que en els darrers dies s'han ultimat les tasques per poder donar cabuda als dos grups de 1r d'ESO, així com a una pista esportiva per poder practicar esport i tenir un pati pavimentat. Pel que fa als treballs que encara hi ha pendents, Cullerés ha detallat que només cal acabar d'endreçar una mica l'entorn i, a poc a poc anar fent créixer l'institut amb l'entrada al centre de la que serà la segona promoció l'any vinent, un fet que provocarà la col·locació d'uns quants mòduls més per tal d'encabir el nou alumnat i algun taller o aula nous, tal com s'ha fet aquest any.

 Comentaris

envia el comentari