Catalunya Diari

El Dia de l’Estany d’Ivars i Vila-sana oferirà una doble jornada farcida d’activitats

Un anellament científic d’ocells, jocs infantils, un tast de vins de proximitat, un concert tribut a Jarabe de Palo, visites guiades i una plantada d’arbres, alguns dels actes

Imatge de la presentació del Dia de l'Estany
El Dia de l’Estany d’Ivars i Vila-sana oferirà una doble jornada farcida d’activitats | LleidaDiari.cat

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ha presentat aquest dimarts a Cal Sinén el programa d'activitats del Dia de l'Estany, que se celebrarà el diumenge 28 de març, tot i que el dissabte 27 ja hi haurà una avançada.

La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, a més dels alcaldes d'Ivars d'Urgell i de Vila-sana, Joan Carles Sánchez i Joan Sangrà, respectivament, del president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, i del guia turístic de l'Estany, Eduard Ribes.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En la seva intervenció, Ferran Accensi ha volgut convidar la gent de la comarca, la de les comarques veïnes i la d'altres províncies a anar-hi a gaudir de l'espai natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana. Accensi ha concretat que, amb aquesta situació de pandèmia en la qual ens trobem, que provoca que no ens puguem concentrar en espais tancats, «aquesta proposta és ideal perquè vinguin i gaudeixin de les activitats i de l'espai". Així, ha remarcat que la Diputació de Lleida és al costat dels ajuntaments i de la comarca, i ha afegit que, «com a element dinamitzador i pol d'atracció turístic que és l'Estany, l'hem de preservar».

Una desena d'activitats programades

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i president executiu del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, Rafel Panadés, ha explicat que aquesta proposta compta amb una desena d'activitats programades amb el suport dels ajuntaments d'Ivars d'Urgell i de Vila-sana. Panadés ha informat que, a causa de la normativa vigent, l'accés serà limitat i que les persones que hi vulguin anar hauran de fer una reserva prèvia a la pàgina web de l'Estany.

L'alcalde d'Ivars d'Urgell, Joan Carles Sánchez, ha explicat que enguany s'ha fusionat la Fira de l'Estany que es feia a Ivars amb el Dia de l'Estany perquè «creiem que el protagonista ha de ser l'Estany i totes les activitats han d'anar al seu voltant». Per la seva banda, l'alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà, ha afegit que «hi ha activitats que es faran a la mateixa hora i en diferents indrets perquè no hi hagi molta gent al mateix lloc».

El programa del Dia de l'Estany ofereix, així doncs, propostes força variades que tenen com a eix l'Estany en tots els seus vessants i que se celebraran de forma diversificada perquè no hi hagi aglomeracions. Així, el dissabte 27 inclourà, a les 17.30 hores a Cal Sinén, la presentació del llibre 'L'antic Estany d'Ivars i Vila-sana i la seua gent', un acte en què participaran el president de la Diputació, Joan Talarn, l'historiador Josep M. Solé i Sabaté i Rafel Panadés. Aquest llibre, segons ha explicat el guia turístic de l'Estany, Eduard Ribes, "recull les històries i les anècdotes de la gent que vivia aquí". En acabar (18.30 h), Àngels Marzo oferirà una vesprada poètica, amb un recital en homenatge a Joan Margarit.

El gruix dels actes està previst per al diumenge

El gruix dels actes està previst per al diumenge. El programa començarà a les 10.00 hores al canyissar de depuració amb un anellament científic d'ocells a càrrec de Sergi Sales, de la Fundació Plegadis. A partir de les 10.30 hores, hi haurà jocs infantils a l'aire lliure al bosc de l'aparcament de Vila-sana amb Toc de Fusta i 'Els amics d'en Crusó'. A les 11.00 hores, a la zona de pícnic d'Ivars, hi ha previst un tast de vins de proximitat amb Xavi Ayala, del restaurant Lo Bistró; i a les 12.30, a Cal Sinén, Escorça oferirà un concert tribut a Jarabe de Palo.

A més, durant tot el matí s'organitzaran visites guiades i a l'observador de Cal Sinén a càrrec dels guies de l'Estany, mentre que a partir de les 10.00 hores es farà a la zona de Cal Sinén una plantada d'arbres 'Bosc de Fruits', amb A3As Ponent i Horitzons Natura. Els assistents també podran gaudir, a partir de les 11.00 hores, del Food Truck-Menjar Eco que oferirà La Tartana de les Valls també a Cal Sinén.

Cal remarcar que totes les activitats s'hauran de reservar prèviament al lloc web www.estanyivarsvilasana.cat i que es garantiran les mesures de seguretat i higiene contra la Covid-19, amb ús obligatori de la mascareta en totes les activitats, la majoria de les quals seran gratuïtes.


Comentaris

envia el comentari