Catalunya Diari

La Diputació de Lleida compra un equip d'ozó per a desinfectar els seus cotxes

El gas ozó està considerat com el desinfectant més eficient per a microorganismes, segons l'Organització Mundial de la Salut

Imatge de la desinfecció d'un turisme de la Diputació de Lleida
El gas ozó està considerat com el desinfectant més eficient per a microorganismes, segons l'Organització Mundial de la Salut | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida ha comprat un canó d'ozó per procedir a la desinfecció dels vehicles que formen part del Parc Mòbil.

L'ozó, un gas compost per 3 àtoms d'oxigen, és el desinfectant més eficient per a tota mena de microorganismes, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i es mostra particularment eficaç en petits espais, com són els interiors dels vehicles. L'equip, que és portàtil, dona servei als més de 30 vehicles oficials de la Diputació, entre turismes i vehicles de servei, que realitzen les seves tasques per als diferents departaments de la institució.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Té la capacitat de penetrar i ocupar tot l'espai de difícil accés per difusió

Cal destacar que l'ozó, per ser un gas, té la capacitat de penetrar i ocupar tot l'espai de difícil accés per difusió, fet que representa un gran avantatge respecte d'altres desinfectants. L'ampli espectre d'acció de l'ozó com a desinfectant resulta d'especial rellevància, ja que els virus transmissors de malalties víriques més o menys greus poden transferir-se des d'un hoste humà a superfícies d'on no són eliminats amb els tractaments convencionals de desinfecció.

El personal de la Diputació directament implicat ha estat convenientment format per procedir a la desinfecció de cada vehicle una vegada que ha estat utilitzat, deixant-lo preparat per al següent conductor. Un altre segon equip de desinfecció d'ozó es destinarà a fer el mateix servei a les dependències dels diferents edificis de la Diputació de Lleida.


Comentaris

envia el comentari