Catalunya Diari

La Diputació de Lleida envia 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres als ajuntaments de la demarcació

El material arribarà als diferents consistoris a través dels consells comarcals de la demarcació de Lleida

Els treballadors de la Diputació preparen lots de mascaretes i ulleres per enviar a tots els municipis de la demarcació de Lleida, el dia 14 d'abril de 2020.
Els treballadors de la Diputació preparen lots de mascaretes i ulleres per enviar a tots els municipis de la demarcació de Lleida. | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida ha iniciat aquest dimarts l'operació de distribució de les 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció contra el virus SARS-COV-2 que va comprar la setmana passada a una empresa que, amb l'aval del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha tramitat la importació. El material es repartirà entre els ajuntaments de la localitat, a través dels consells comarcals de la demarcació de Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
 
Un equip de treballadors, degudament protegits, ha procedit durant aquest matí a la confecció dels lots per comarques, que aquest dimecres a primera hora seran enviats als 12 consells comarcals de la demarcació de Lleida i el Conselh Generau d'Aran per membres del Parc Mòbil de la Diputació. Per la seva banda, la Paeria de Lleida té previst recollir directament al magatzem que té la Diputació de Lleida al complex de la Caparrella el material de protecció que li correspon.
 
 
Seran els consells comarcals els que faran arribar les mascaretes i les ulleres als seus municipis, tal com ha coordinat amb ells el diputat de l'Àrea de Salut de la Diputació, Albert Bajona. Aquesta compra respon a les crides que han fet alguns ajuntaments a la Diputació, ja que no disposen de material de protecció per als funcionaris locals que, en qualitat de personal essencial, presten els seus serveis a la ciutadania, com poden ser els agents de les policies locals i els diferents serveis d'atenció que no han aturat la seva activitat, remarca Bajona.
 
 
Del total del material de protecció, la Diputació s'ha reservat 1.000 mascaretes i 50 ulleres per a les necessitats immediates de la mateixa Diputació o per poder atendre alguna emergència puntual mentre es gestiona una segona compra de material específic per al moment en què es produeixi el desconfinament.  La resta, s'ha distribuït en funció dels índexs de població a cada comarca.
 
 
Les mascaretes comprades tenen homologació de protecció del tipus EN14683, d'un sol ús, que aportaran una protecció extra als treballadors públics locals i als usuaris de les comarques de Lleida. El SARS-CoV-2, el virus que produeix la malaltia COVID-19, és un virus que bàsicament es transmet per superfícies contaminades i per gotes, però té molt poca transmissió per l'aire.
 
 
En aquest sentit, la Diputació recomana tenir molta precaució en mantenir una higiene de mans acurada i el distanciament social d'almenys 1,5 metres com a principal mesura per evitar la transmissió del virus. A la demarcació de Lleida estan comptabilitzats uns 8.100 treballadors públics locals, entre la mateixa Diputació, consells comarcals, ajuntaments i entitats municipals descentralitzades.
 
 
La Diputació de Lleida cedeix tres vehicles més al Departament de Salut, el dia 14 d'abril de 2020.
La Diputació de Lleida cedeix tres vehicles més al Departament de Salut. | LleidaDiari.cat

 

La Diputació també cedeix dos furgonetes

La Diputació de Lleida ha cedit també dos furgonetes més del seu parc mòbil al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Aquests vehicles serviran per a facilitar la recollida i el transport dels tests de detecció del virus Covid19 que s'estan duent a terme als centres sanitaris i socials de la demarcació. Amb aquesta cessió, ja són cinc els vehicles del Parc Mòbil de la Diputació posats a disposició de la Generalitat per poder facilitar les seves gestions en relació a la crisi del coronavirus. Tots cinc vehicles se cedeixen gratuïtament i de manera temporal.

Comentaris

envia el comentari