Catalunya Diari

La Diputació de Lleida promociona les rutes cicloturistes i de BTT del territori al festival Sea Otter Europe a Girona

La demarcació disposa de més de 2.500 quilòmetres de camins marcats

La Diputació de Lleida promociona l'oferta turística relacionada amb les rutes cicloturistes i de BTT del territori a la segona edició del festival ciclista Sea Otter Europe, que se celebra a Girona del 8 al 10 de juny. Segons el Patronat de Turisme de la Diputació, es tracta d'un dels grans festivals ciclistes del món, que per segon any consecutiu té lloc a Europa i l'acull la capital gironina. Aquest esdeveniment es va iniciar l'any 1991 a Laguna Seca, Califòrnia, als Estats Units. Les comarques de Lleida disposen de més de 2.500 quilòmetres de camins marcats i nombrosos serveis per als ciclistes.

Imatge general de l'estand del Patronat de Turisme al Sea Otter Europe a Girona
Imatge general de l'estand del Patronat de Turisme al Sea Otter Europe a Girona | Ll

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida participa en aquest esdeveniment esportiu amb un estand propi situat als voltants del pavelló municipal Girona-Fontajau a l'avinguda del President Josep Tarradellas. El Patronat de la Vall de Boí també participa en aquesta acció promocional dins l'estand del Patronat de Turisme. El públic visitant rebrà tota mena d'informació sobre el conjunt de l'oferta turística de les comarques lleidatanes i de manera específica sobre les activitats i les propostes vinculades amb l'oferta del territori sobre rutes de cicloturisme i BTT.

  

  

Segons destaca el Patronat, tant la BTT com el cicloturisme tenen cada vegada més demanda i un major nombre de centres distribuïts per tota la geografia lleidatana, que disposa de més de 2.500 quilòmetres de camins marcats de BTT i nombrosos serveis per als ciclistes complementats amb 6 centres homologats de BTT, amb un gran nombre de punts d'informació, com també diferents rutes circulars que garanteixen una experiència única per a la pràctica de la bicicleta en qualsevol de les seves modalitats, com ara cicloturisme, ciclisme esportiu i la BTT.

 

Cal recordar que en els darrers anys el Patronat ha dedicat una atenció especial al cicloturisme, un sector turístic que va guanyant importància i que té en les comarques de Lleida una destinació privilegiada. L'any 2016 va néixer el projecte «Benvinguts, senderistes i cicloturistes», que acreditava amb un segell de qualitat els allotjaments que garantien la millor estada per als senderistes i els cicloturistes. A partir de l'any 2017, tots els establiments adherits a aquest programa es van poder integrar als segells «Senderisme a Catalunya» i «Cicloturisme a Catalunya» de l'Agència Catalana de Turisme. Actualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida continua mantenint una secretaria tècnica del programa per tal de continuar donant suport als establiments adherits al segell de l'ACT i per facilitar el pas de «Benvinguts, senderistes i cicloturistes».Comentaris

envia el comentari