Catalunya Diari

Preveuen reobrir la carretera de Sant Llorenç de Montgai al llarg del cap de setmana

Els danys sobre el ferm es limiten a uns 60 metres i en aquest punt s'habilitarà un pas alternatiu

La Diputació de Lleida té previst reobrir la carretera LV-9047 de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa (Noguera) al llarg del cap de setmana o a tot estirar dilluns. Fonts de la corporació municipalista han explicat a l'ACN que dijous al migdia ja s'hauran acabat de retirar totes les pedres que ara mateix hi ha obstaculitzat la via i que aleshores s'iniciaran treballs per fer un reg asfàltic provisional a la part més afectada per la caiguda de pedres per poder així obrir un pas alternatiu de 60 metres. 

Amb relació a la denúncia presentada per entitats ecologistes, des de la Diputació s'ha remarcat que els treballs es fan amb tota la legalitat i supervisió corresponent.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La calçada de la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa quedarà neta de roques demà dijous al migdia. Així ho han assegurat fonts de la Diputació de Lleida que també han precisat que l'afectació es concentra en un tram de 300 metres de la via que s'ha delimitat en tres zones diferents.

Pla obert on es pot veure maquinària pesant treballant a la carretera LV-9047 entre Sant Llorenç de Montgai i Camarasa
La Diputació preveu reobrir la carretera de Sant Llorenç de Montgai al llarg del cap de setmana | LleidaDiari.cat

Un reg asfàltic per restaurar els punts danyats de la via

En una primera zona que ocupa un 33% d'aquest tram caldrà aixecar l'asfalt i fer, de manera provisional, un reg asfàltic per restaurar els punts danyats de la via. En un altre 33% del tram en qüestió és on es delimitarà el pas alternatiu d'un carril amb un semàfor regulador. Pel que fa al 33% restant del tram de 300 metres, no hi ha afectació.

Les màquines retroexcavadores estan retirant pedres des de dos punts de la via, tant des de la banda de Camarasa com des de la de Sant Llorenç de Montgai. Inicialment, els treballs de sanejament de la paret de l'Os que van començar el 30 d'agost havien de durar uns 10 dies, però un accident amb caiguda de roques el 10 de setembre va col·lapsar la via i els operaris es van haver de retirar del lloc pel risc que hi havia de despreniments.

Entitats ecologistes han anunciat aquest dimecres que han interposat una denúncia al Departament d'Acció Climàtica per «greus afectacions» al medi natural a causa d'aquests treballs en un espai natural protegit.

Des de la Diputació s'ha assenyalat que ahir van estar en contacte amb l'entitat Ipcena i que se'ls va contestar que la prioritat és la de reobrir la carretera amb seguretat i que els treballs es fan amb tota la «legalitat i supervisió» corresponent. Segons la corporació, aquest dijous, hi havia tècnics de l'oficina mediambiental de la Generalitat sobre el terreny.


Comentaris

envia el comentari