Diversos ajuntaments lleidatans s'indignen en rebre un llibre com a obsequi d'una institució d'Aragó

L'obra parla sobre com enfortir la relació entre ambdós territoris i fa al·lusió a temes com el de Sixena

Diversos ajuntaments de Lleida limítrofs amb la Franja d'Aragó han rebut el llibre «Tejidos de Vecindad» de part de la Institución Fernando el Católico d'Aragó com a obsequi i intent d'enfortir llaços entre ambdues comunitats autònomes després dels darrers mesos de convulsos fets polítics. El llibre comença amb un pròleg signat pel president de l'Aragó, Javier Lambán, i pel president de la Diputació de Saragossa, Juan Antonio Sánchez. En aquestes línies es lamenten les «mesures d'exhibició inadequades» de les peces d'art del monestir de Sixena una vegada traslladades des del Museu de Lleida i, a més, es fa una crítica a la «negativa de la Generalitat a complir les sentències sobre els béns»

En aquest sentit, alcaldes com Miquel Serra, d'Alcarràs, han decidit retornar el llibre a l'Aragó perquè «ens preguntem per què ara quan mai abans, des de la vostra institució, ens heu fet cap detall». L'ajuntament d'Alcarràs assegura no veure-li «cap mena de sentit» a l'enviament de l'obra, ja que «la nostra relació, com a poble, amb els municipis veïns és extraordinària i excel·lent, tracte que continuarem tenint passi el que passi en l'àmbit polític». Paral·lelament, l'alcalde d'Alcarràs considera que «el millor llibre que reflecteix aquesta excel·lent relació és el que escriuen diàriament les nostres gents compartint experiències i projectes empresarials».

 

D'altra banda, des del consistori alcarrassí afirmen que «aprofitar la situació política per intentar alliçonar ajuntaments amb tractats partidistes no és la millor forma, més encara quan alguns municipis com el nostre hem patit una dura repressió policial que es va traduir el passat 1 d'octubre amb dures càrregues de les forces de seguretat contra gent innocent». Finalment, des d'Alcarràs demanen que els veïns aragonesos «comprenguin el nostre dret a evolucionar cap a un país pacífic, amic, però independent de l'Estat Espanyol». 

Per la seva part, l'alcalde de Seròs, Gabriel Pena, també ha decidit respondre a l'Aragó amb una carta de protesta. Tanmateix, l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, a més de tornar el llibre i remetre una queixa, els adjuntarà una còpia de la sèrie televisiva «Comtes», sobre l'origen de Catalunya.Comentaris

envia el comentari