Catalunya Diari

El doble radar de tram de l'A-2 entre Tàrrega i Vilagrassa multa més de 7.200 vehicles en set mesos de funcionament

El SCT inicia, de mitjana, uns 34 expedients cada dia per superar la velocitat permesa en aquest trajecte

Pla mig on es pot veure el radar per trams a l'A-2 a l'alçada de Tàrrega
Pla mig on es pot veure el radar per trams a l'A-2 a l'alçada de Tàrrega | LleidaDiari.cat

El doble radar de tram de l'A-2 instal·lat entre Tàrrega i Vilagrassa, a la comarca lleidatana de l'Urgell, ha multat un total de 7.275 vehicles des de la seva entrada en servei el 4 de desembre del 2017 i fins al 31 de juliol d'enguany, el que representa una mitjana de 34 al dia. En concret, el Servei Català del Trànsit ha iniciat 5.296 expedients en el trajecte Vilagrassa-Tàrrega, mentre en sentit invers, entre Tàrrega i Vilagrassa han estat un total de 1.979, segons les dades facilitades pel SCT.

El radar de tram o cinemòmetre multa els vehicles que circulen per damunt de la velocitat permesa a la via, que en el cas d'aquest tram de l'A-2 és de 120 quilòmetres per hora, fent un càlcul del temps que tarden els vehicles a recórrer els quilòmetres des d'on estan situats els punt d'inici i final d'aquest dispositiu. El situat entre Tàrrega i Vilagrassa, i viceversa, és el segon radar de tram que hi ha a la demarcació de Lleida després del que es va instal·lar fa uns anys al túnel de Vielha.

Com funciona un radar de tram?

El funcionament d'aquest radar és el d'un control que s'efectua entre els quilòmetres 501,4 i 506,6 de l'A-2 entre Tàrrega i Vilagrassa. Entre aquests punts, el radar calcula quina velocitat mitjana ha portat el vehicle en qüestió i si supera l'estipulada en aquella via sanciona al conductor. Així, i segons explica el Servei Català de Trànsit, «s'evita que els conductors no redueixin sobtadament la velocitat al seu pas per un radar sinó que realment mantinguin la velocitat per sota dels límits establerts».

Pla tancat on es pot veure el radar per trams a l'A-2 a l'alçada de Tàrrega
Pla tancat on es pot veure el radar per trams a l'A-2 a l'alçada de Tàrrega | LleidaDiari.cat

 

En aquest sentit, des del Servei Català de Trànsit insten als conductors a circular amb la precaució necessària i a la velocitat indicada en cada tram. Després de les dades oferides està clar que són molts els vehicles que s'excedeixen de la velocitat permesa en aquest i en altres trams de les autovies i nacionals catalanes. 


Comentaris

envia el comentari