Catalunya Diari

Donen 175 quilos de carn de poltre a hospitals i residències del Pirineu

La Federació de Cavall Pirinenc Català (FECAPI) ho farà a través de les associacions comarcals de ramaders

Un grup d'eugues i poltres a Camprodon (Ripollès) menjant farratges
La Federació de Cavall Pirinenc Català (FECAPI) ho farà a través de les associacions comarcals de ramaders | LleidaDiari.cat

La Federació de Cavall Pirinenc Català (FECAPI) donarà 175 quilos de carn de poltre a hospitals i residències dels Pirineus.

Ho farà a través de les associacions comarcals ramaderes per fer arribar als centres aquest producte que s'ha demostrat ser molt ric en omega 3 i ferro en estudis científics. D'aquesta manera, la federació vol contribuir també a la lluita contra la Covid-19 amb el lliurament d'una carn molt indicada per als casos d'anèmia, persones de salut delicada i dones embarassades.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Una raça càrnia reconeguda per la Generalitat des de l'any 2008

La carn de poltre que es donarà a hospitals i residències del Pirineu prové del Cavall Pirinenc Català (CPC), una raça càrnia reconeguda per la Generalitat des de l'any 2008. Les egües, poltres i cavalls pasturen de juny fins a octubre a prats d'alta muntanya contribuint a la conservació dels paisatges naturals. Des de 2008, any en què es va fundar la FECAPI, els ramaders d'equí CPC dels Pirineus estan units en 7 associacions: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès i Vall d'Aran. La federació agrupa 430 ramaders i produeix anualment uns 3.000 poltres que garanteixen el consum d'«una carn excel·lent i d'alta qualitat».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Els productors del Parc Natural de l'Alt Pirineu reben més de 80 comandes 

Els productors del Parc Natural de l'Alt Pirineu han rebut un total de 81 comandes d'ençà que es va posar en marxa la campanya 'Del Parc al plat', ara fa una setmana.

Les primeres cistelles sortiran aquest dimarts cap als seus destinataris; 6 del Pallars Sobirà i la resta a diferents indrets de Catalunya. Aquesta iniciativa es va crear per fer front a la davallada de vendes que pateix aquest sector derivada de l'emergència sanitària del coronavirus. La iniciativa vol donar oxigen al sector agroalimentari, que ha vist disminuir notablement els seus ingressos amb el tancament de bars, restaurants, i mercats.


Comentaris

envia el comentari