La DOP Les Garrigues creix amb la inscripció del Molí d'Alcanó

Els presidents de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, i de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, han signat aquesta inscripció
Imatge de la signatura
Imatge de la signatura | LleidaDiari.cat

El Molí d'Alcanó, del Grup Fruits de Ponent, s'inscriu a la Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues amb l'objectiu de certificar l'oli verge extra amb aquest Segell de garantia d'Origen i de Qualitat. Els presidents de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, i de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, han signat aquesta inscripció i han expressat la seva satisfacció per aquesta incorporació que, segons Enric Dalmau, «permetrà seguir sumant valor a aquest segell de qualitat i a ambdues entitats, alhora que reflecteix el treball del Consell Regulador per a la integració de més Cooperatives a la Denominació d'Origen».

 

Molí d'Alcanó forma part del Grup Fruits de Ponent, una cooperativa de Segon Grau referent en la internacionalització i exportació de productes a mercats internacionals, arriba a cinc continents i a més de 50 països. El Grup Fruits de Ponent també mostra la seva satisfacció i preveu portar aquest segell de qualitat a diferents fires en les quals participa, tant en l'àmbit nacional com internacional, i incorporar aquest oli de qualitat al seu catàleg comercial; d'aquesta manera també diversifica la seva capacitat de negoci.


 

La Granadella i el seu consolidat segell de DOP Les Garrigues

El municipi de la Granadella, a les Garrigues, va reviure diumenge passat la tradició de fer oli com es feia fa 100 anys. Ho va fer posant en marxa el Molí Antic, que es troba al Museu de l'Oli, davant d'un públic encuriosit que va visitar la primera fira dedicada a aquest producte que es fa aquesta temporada a Catalunya. Entre les diverses activitats que es van programar durant el dia, va destacar la jornada tècnica «Oli de collita avançada, Salut i Gastronomia» en què hi va participar el Director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, juntament amb l'alcalde del municipi, Carles Gibert, i el president de la Cooperativa de La Granadella, Ramon Barrull, que va explicar «que collir l'oliva abans permet mantenir algunes propietats de l'oli que són beneficioses per la salut».





Comentaris

envia el comentari