Catalunya Diari

La duana de la Farga de Moles estrena desfibril·lador

La densitat de viatgers que transiten per la frontera hispanoandorrana és d'uns 4.320.000 vehicles automòbils i 108.000 vehicles pesants anualment

Imatge d'arxiu | Cedida

En un acte al qual ha assistit l'alcalde de Les Valls de Valira, l'ambaixador d'Espanya a Andorra, el General de la VII Zona de la Guàrdia Civil de Catalunya, la Delegada Especial de l'AEAT a Lleida i responsables de la Fundació Espanya Salut, a més d'altres autoritats civils i policials, s'ha dut a terme la cessió d'un desfibril·lador perquè els guàrdies civils que treballen a la Duana de la Farga de Moles puguin actuar amb garanties davant possibles casos de parades cardíaques. 

La Fundació Espanya Salut va subscriure l'any 2015 un conveni de col·laboració amb el Ministeri de l'Interior, a fi de facilitar desfibril·ladors als professionals de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional a aquells espais que tinguin una elevada presència ciutadana, alhora que se'ls proporciona formació específica sobre el seu ús i tècniques de reanimació de RCP, per així ser més efectius i col·laborar a la creació d'espais cardiosaludables on els agents policials s'interrelacionen amb la resta dels ciutadans.

La decisió de la seva instal·lació se sustenta en la densitat de viatgers

El passat mes de gener ja van ser lliurats per Espanya Salut i instal·lats en dependències de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional de la Jonquera (Girona), dos d'aquests aparells, considerant la seva ubicació en el pas fronterer donat l'important trànsit de vehicles que pel mateix es produeix diàriament. En el cas de la Duana de la Farga de Moles, la decisió de la seva instal·lació en aquest lloc se sustenta també en la densitat de viatgers que transiten per la frontera hispanoandorrana, uns 4.320.000 vehicles automòbils i 108.000 vehicles pesants anualment. A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d'una malaltia cardíaca. 

Aquestes poden afectar a tothom, en qualsevol lloc i circumstància, des de nadons fins a ancians. Les patologies cardíaques representen la primera causa d'ingressos hospitalaris. A Europa la malaltia cardiovascular persisteix com la principal causa de mort en el continent i el seu impacte, és encara més gran en les dones que en els homes. El cor és un múscul que té un sistema elèctric propi. Cada estímul elèctric el contrau per impulsar la sang. 

En repòs, el cor batega a un ritme constant de 60 batecs per minut. Aquesta xarxa elèctrica pot envellir, tenir curtcircuits o altres problemes. Quan succeeix alguna d'aquestes circumstàncies, el cor pot deixar de contraure de manera sincrònica i perd el ritme. Això s'anomena arrítmia. La més perillosa és la fibril·lació ventricular que, si no s'atura ràpidament provoca mort sobtada.


Comentaris

envia el comentari