Catalunya Diari

La Seu d'Urgell defineix un circuit de passeig de sentit únic al Parc del Segre

La mesura vol evitar encreuaments de persones en una de zona de pas que és més estreta que la d'altres àrees verdes

Pla obert on es veu una senyal que indica el sentit de la circulació al camí que envolta part del canal d'aigües tranquil·les del Parc del Segre
La mesura vol evitar encreuaments de persones en una de zona de pas que és més estreta que la d'altres àrees verdes | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha senyalitzat un recorregut de sentit únic pel circuit d'aigües tranquil·les del Parc del Segre per evitar que les persones es puguin creuar i minimitzar així el risc de contagi de la Covid-19.

La mesura s'ha dut a terme després que aquest dilluns es decidís reobrir aquest espai, amb la voluntat d'ampliar les opcions per les sortides dels nens que viuen més a prop d'aquesta zona, i tenint en compte que el pas és més estret en comparació amb els d'altres àrees verdes de la ciutat. L'alcalde de la capital alturgellenca, Jordi Fàbrega, ha volgut «apel·lar a la bona voluntat i el civisme» de la població i ha conclòs: «Necessitem moure'ns però minimitzant els riscos de propagar el virus».

Pedro Sánchez aclareix com serà la desescalada de les pròximes setmanes

Pedro Sánchez ha comparegut aquest dimarts, 28 d'abril, per explicar els punts clau del «pla de transició» que viurà en les pròximes setmanes l'Estat espanyol. Sánchez ha explicat que la desescalada serà «gradual», «asimètrica» i «coordinada». 

Sánchez ha explicat que no hi haurà moviment entre províncies i que totes les activitats s'hauran de reduir a la comunitat. El president espanyol ha parlat sobre una primera fase preparatòria (que arrencarà el 4 de maig i permetrà l'obertura de locals amb cites prèvies de clients); la fase 1 (obertura del petit comerç i locals —amb un horari preferent per a les persones de més de 65 anys— i espais esportius); fase 2 (obertura d'equipaments culturals, com cinemes, amb un terç de l'aforament, i on els llocs de culte també limitaran un terç l'aforament); i la fase 3 (es recomanarà sempre l'ús de la mascareta al carrer, i serà la fase en la qual es donarà llum verda de manera escalonada a espais de restauració i locals comercials, amb una limitació del 50% de l'aforament i una distància mínima de 2 metres).

El cap de l'executiu espanyol ha explicat que per a dur a terme el pla s'han centrat en el que ha passat en altres països per així presentar un pla «acurat i fiable». «El pla és el resultat d'una tasca col·laborativa entre tots els àmbits que conformen l'Estat espanyol», ha destacat. 


Comentaris

envia el comentari