Catalunya Diari

La Seu d'Urgell obre la convocatòria per accedir als horts per a la gent gran

Les persones que tinguin 65 anys o més poden presentar les seves sol·licituds

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha obert la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'atorgament i adjudicació de noves llicències dels horts adreçats a la gent gran de l'Horta del Valira.

Així doncs, a partir d'aquest dilluns i fins al dia 26 d'abril, hi poden presentar sol·licitud totes les persones que tinguin 65 anys o més, que estiguin empadronades a la Seu d'Urgell i que no cultivin cap altre hort, ni públic ni privat. Per tramitar les sol·licituds de manera presencial cal demanar cita prèvia trucant al 973 350 010. Si les peticions es fan telemàticament cal fer-ho des de l'enllaç: https://links.laseu.cat/hortssoc

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La documentació que cal presentar és la fotocòpia del DNI/NIE i el justificant de la pensió de jubilació, juntament amb els impresos oficials que fixi l'ajuntament de la Seu d'Urgell.

Imatge d'un hort social de la Seu d'Urgell
La Seu d'Urgell obre la convocatòria per accedir als horts per a la gent gran | LleidaDiari.cat

Horts socials per a la gent gran

La durada màxima de l'autorització d'aquests horts serà de tres anys. L'horari d'accés a les parcel·les és lliure cada dia de la setmana. L'autorització per a utilitzar aquestes parcel·les té la naturalesa de llicència gratuïta a precari.

L'ús de l'hort ha de fer-lo personalment qui té atorgada l'autorització, per bé que podrà comptar amb l'ajut de familiars. En el cas que la persona autoritzada, temporalment i per raons justificades, no pugui usar l'hort personalment, podrà fer-se'n càrrec directament un familiar durant un termini màxim d'un any. L'usuari haurà de comunicar a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell la persona que se'n farà càrrec. El termini es podrà prorrogar si les circumstàncies es mantenen.

Aquesta convocatòria fixa el règim d'utilització i aprofitament dels espais habilitats per a horts socials amb l'objectiu de promoure projectes de caràcter social que suposin una contribució a la qualitat de vida de les persones grans i al progrés equilibrat i sostenible del municipi.


Comentaris

envia el comentari