Catalunya Diari

La Seu d'Urgell fa una crida a la ciutadania per disposar de pisos buits per acollir refugiats d'Ucraïna

Els veïns que tinguin habitatges per llogar a persones refugiades han de contactar amb el Servei Municipal d’Habitatge

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, i el regidor de Cooperació i Solidaritat, Joan Gurrera, han fet aquest dimecres una crida a la ciutadania que disposi de pisos buits perquè els puguin cedir, de manera temporal, per acollir a persones refugiades que arribin a la capital alturgellenca procedents d'Ucraïna.

Els veïns que tinguin habitatges per llogar han de contactar amb el Servei Municipal d'Habitatge, on se'ls hi facilitarà un model de contracte amb les mateixes condicions que el lloguer social. Des de l'ajuntament també s'està treballant amb els dos albergs de la ciutat per a poder donar resposta als casos d'emergència residencial de les persones refugiades, tot entenent aquesta mesura com a provisional.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Oficialment han arribat a la Seu d'Urgell nou persones refugiades procedents d'Ucraïna, tot i que des de l'ajuntament es té constància que n'hi ha més.

Imatge d'una roda de premsa a la Seu d'Urgell
La Seu d'Urgell fa una crida a la ciutadania per disposar de pisos buits per acollir refugiats d'Ucraïna | LleidaDiari.cat

El tècnic d'immigració es coordina amb els diferents serveis municipals

En aquest sentit, Viaplana ha explicat que cal que aquestes persones es dirigeixin al Servei d'Acollida del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU), on el tècnic d'immigració es coordinarà amb els diferents serveis municipals -salut, treball, i educació, entre d'altres- per tal de fer una ajuda efectiva a aquestes persones. També han de contactar amb aquest servei les persones que vulguin oferir habitacions del seu domicili.

D'altra banda, el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de la Seu d'Urgell va posar en marxa fa un parell de setmanes una campanya d'ajut al poble ucraïnès. Aquesta se centra en la recollida de donatius econòmics, tal com aconsella el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. En el cas de les persones refugiades a la Seu d'Urgell, i mitjançant La Seu Solidària, també es recullen aportacions econòmiques per fer front a les despeses d'allotjament i manutenció.


Comentaris

envia el comentari