Catalunya Diari

La Seu d'Urgell ho té tot a punt per l'onzena edició de l'Escanyabocs

Es tracta de la festa dels esports a la natura del sud d'Europa

L'11a edició de l'Escanyabocs se celebrarà el dissabte 19 i el diumenge 20 de maig al Rafting Parc La Seu d'Urgell, centre neuràlgic d'aquesta prova multiesportiva. La presentació d'aquest esdeveniment esportiu ha anat a càrrec de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i del director del Servei Municipal d'Esports, urgellenc, David Vallvé. Batalla, ha remarcat que «després d'onze anys celebrant de manera ininterrompuda aquesta proposta multi esportiva vinculada a la natura, podem afirmar que l'Escanyabocs està absolutament arrelat i consolidat». Al respecte, l'alcalde de la Seu ha volgut afegir que «el seu èxit rau en la corresponsabilitat que tenen el Servei d'Esports i els clubs i associacions a l'hora d'organitzar cadascuna de les proves esportives que s'hi porten a terme».

Presentació de l'Escanyabocs
Presentació de l'Escanyabocs | LleidaDiari.cat

Des del Servei d'Esports s'ha volgut agrair públicament a la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), a l'ACE Bombers Seu, al Club Xinoxano Orientació a l'Associació Ciclista Urgellenca, i a l'Associació Nòrdic Walking Pirineus, clubs i entitats de la ciutat la seva col·laboració voluntària en l'organització tècnica de les diferents proves. També s'ha destacat la continuïtat de Grifone amb la seva aportació en les samarretes oficials, una col·laboració que es manté any rere any des de la primera edició i que va íntimament lligada a l'Escanyabocs. Pel que fa a un altre apartat de col·laboracions, cal remarcar l'aportació de la Diputació de Lleida, Coca-Cola, Fisioteràpia Quel, Jorma Bike, Menja't l'Alt Urgell, Tallers Botanch, Xpirience, Cooperativa Cadí, Caldea i SBCanyoning.

El programa Escanyabocs 2018 

Dissabte 19 de maig de 2018

09.00.- Cursa Trail Running (Rafting Parc la Seu d'Urgell). Cursa circular de muntanya amb dos recorreguts, un d'onze quilòmetres – 600m de desnivell i un altre de 26km – 1.500m de desnivell. Inici i final al Parc Olímpic del Segre-Rafting Parc. Organitza la Unió Excursionista Urgellenca. Puntuable pel Circuit Català de Curses de Muntanya. Prova inclosa en l'Escanyabocs de Ferro. 

16.00.- Raid d'aventura (Rafting Parc la Seu d'Urgell). Caiac, escalada, tir amb arc, orientació a peu i en bicicleta, pont tibetà i miniorientació per relleus a memòria, són les proves que conformen aquest Open Raid ideal per a iniciar-se en el món dels raids d'aventura o per a seguir gaudint d'aquesta modalitat tots aquells que ja en siguin assidus. Organitza l'ACE Bombers Seu. Inclosa en l'Escanyabocs de Ferro. 

20.30.- Orientació popular (Rafting Parc la Seu d'Urgell). Dos recorreguts: 1 hora i 2 hores, urbanes i nocturnes, amb incursions pels voltants de la Seu d'Urgell. Organitza Club Xinoxano Orientació. 

Diumenge 20 de maig de 2018

07.30.- Caminada llarga en marxa nòrdica (Rafting Parc la Seu d'Urgell). Sortida en autobús en destinació cap a Castellnou de Carcolze, on s'iniciarà el recorregut llarg, de 24 km, que seguirà fins al Roc Beneïdor, Estamariu, Castanyes, Llirt, Calbinyà i la Seu d'Urgell. 

08.00.- Caminada curta en marxa nòrdica (Rafting Parc la Seu d'Urgell).

Sortida en autobús en destinació a Estamariu punt d'inici del recorregut de 13 km, que seguirà fins a Castanyes, Llirt, Calbinyà i la Seu d'Urgell. 

08.30.- Pedalada en BTT (Rafting Parc la Seu d'Urgell). Tres recorreguts amb trams inèdits i que, en la distància llarga, circula parcialment per dintre els límits del Parc Natural del Cadí Moixerò. Organitza Associació Ciclista Urgellenca. Inclosa en l'Escanyabocs de Ferro (40 km). 

L'Escanyabocs de Ferro és una classificació combinada que determina els i les atletes més complets, ja que premia la participació en les quatre proves i atorga punts en funció de la classificació obtinguda en cadascuna d'elles, tant en categoria masculina com femenina. Els participants en l'Escanyabocs de Ferro hauran de participar i completar les proves de trail running, raid d'aventura i BTT de 40 km. Un repte del més alt nivell que suposarà un esforç d'entre 11 i 15 hores de competició entre els dos dies de l'Escanyabocs.  També es podrà competir en l'Escanyabocs de Ferro participant en els recorreguts curts del trail running i la BTT, sumant només la meitat dels punts en aquestes proves. Una manera de plantejar-se un repte personal i de superació, de millora i sacrifici, més enllà de la simple competició. Hi haurà obsequis per als primers classificats i regal per als finishers. La jornada de dissabte 19 de maig tindrà lloc la Mini Escanyabocs, prova multidisciplinar per la muntanya que inclou escalada, tir amb arc, orientació i cursa a peu, i que s'adreça als nens i nenes de 8 a 14 anys. 

Cartell de l'Escanyabocs
Cartell de l'Escanyabocs | LleidaDiari.cat

 

Les inscripcions cal formalitzar-les al web www.escanyabocs.com on es podran fer fins al dijous 17 de maig. De totes maneres, també s'acceptaran inscripcions el mateix dia de la prova sempre que hi hagi places disponibles, i amb un increment sobre el cost inicial. La inscripció a una prova té un cost de 20 euros i, cada prova addicional té un cost de 5 euros. Hi poden participar les persones majors de 14 anys. Val a dir que els participants que ho desitgin podran adquirir la samarreta oficial de l'Escanyabocs, una samarreta tècnica de Grifone, d'alta qualitat amb la inscripció i per només 5 euros.


Comentaris

envia el comentari