Catalunya Diari

La Seu d'Urgell potenciarà la gastronomia en el seu 17è Mercat Medieval dels Canonges

El certamen, que es durà a terme el 9 i 10 de juny, comptarà amb un centenar de parades i sis grups d'animació

Pla general de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, amb diversos representants d'entitats que participen
Pla general de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, amb diversos representants d'entitats que participen | LleidaDiari.cat

El 17è Mercat Medieval dels Canonges de la Seu d'Urgell tindrà un caire més gastronòmic, ja que, per primer cop, s'ha integrat l'organització d'un sopar popular en el programa d'actes i s'han reorganitzat els expositors per tal de concentrar en quatre zones els espais destinats al menjar i beure. El certamen, que tindrà lloc els dies vinents 9 i 10 de juny, comptarà amb un centenar de parades i sis grups d'animació, els quals es distribuiran pel carrer dels Canonges i els seus voltants, com ara la plaça dels Oms, el carrer Lluís de Sabater o el pati de la Biblioteca de Sant Agustí, entre d'altres. A més, tota la zona on s'hi durà a terme es decorarà amb elements de temàtica medieval, amb l'objectiu que els visitants es puguin «traslladar» a l'època on aquesta via feia les funcions de carrer Major.

La concentració dels expositors de l'àmbit de l'alimentació que participaran en el proper Mercat Medieval dels Canonges de la Seu d'Urgell, els dies 9 i 10 de juny, permetrà la creació de fins a quatre zones gastronòmiques. Aquesta serà una de les principals novetats de la 17a edició d'aquest certamen que, amb aquesta reorganització, pretén guanyar espai perquè els visitants puguin seure a menjar i beure. A més, per primer cop, l'Associació de Veïns i Comerciants del Casc Antic organitzarà un sopar popular de temàtica medieval al Pati Palau, tal com ha explicat la portaveu d'aquesta entitat, Mercè Garcia, que, a més, estarà amenitzat per Elias Fernández i el seu acordió.

Una de les propostes gastronòmiques que s'oferiran en el marc del mercat serà la de la Taverna Medieval, que canviarà d'ubicació i que va a càrrec de l'Associació Menja't l'Alt Urgell, que agrupa diversos productors artesans de la comarca. Segons ha explicat una de les membres de l'entitat, Marisol Salvadó, s'oferiran des de torrades amb diversos formatges, racions de vedella ecològica o presa de porc, entre d'altres. A més, a l'espai hi actuaran diverses formacions musicals folklòriques. El mercat comptarà amb un centenar de parades i, a banda d'ocupar l'espai del carrer dels Canonges, les activitats programades es desenvoluparan a la plaça dels Oms, el carrer Lluís de Sabater, la Sala Sant Domènec i el pati de la Biblioteca Sant Agustí. En aquest sentit, des de l'organització s'ha explicat que, durant el cap de setmana del certamen, hi participaran un total de sis grups d'animació.

 

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha destacat que l'espai on es desenvolupa el mercat permet «redescobrir i reivindicar» el carrer dels Canonges, que precisament era l'artèria principal de la ciutat a l'època medieval i també ha estat, darrerament, un dels punts on s'hi ha actuat en l'àmbit de la promoció econòmica. El certamen, tal com es va anunciar, es duu a terme un cap de setmana més tard de l'habitual en anys anteriors per tal de no coincidir amb la festivitat de Corpus, que tindrà lloc aquest diumenge.


Comentaris

envia el comentari