Catalunya Diari

La Seu d'Urgell i Sort fan arribar la 'màgia' dels contes als balcons en un Sant Jordi confinat

L'esperit de la Diada es viu a través de la decoració de diverses façanes i les xarxes socials

Pla general d'una façana, del municipi de Sort, engalanada per Sant Jordi
La Seu d'Urgell i Sort fan arribar la 'màgia' dels contes del Pirineu als balcons | LleidaDiari.cat

El silenci, darrerament convertit en protagonista als carrers, s'ha trencat per uns moments en una quinzena de places de la Seu d'Urgell. Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, el consistori de la capital alt urgellenca ha volgut fer arribar diversos contes pirinencs als balcons i finestres de les cases, a través de la interpretació dels actors Ivan Caro i Joel Pla.

Mentrestant, a Sort també n'han llegit representants de diferents entitats, els quals s'han escoltat des d'una furgoneta disfressada de drac i que ha recorregut tant els pobles del municipi com la capital de comarca. A més, des d'aquest ajuntament pallarès s'ha instat als veïns a engalanar les façanes i a compartir la tradició de les roses i els llibres a través de les xarxes socials.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Distreure als més petits en un Sant Jordi on cal quedar-se a casa 

La proposta 'El 23 d'abril, escolta contes des del balcó' tenia com a objectiu distreure als més petits en un Sant Jordi on cal quedar-se a casa a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19. D'aquesta manera, s'han buscat emplaçaments que estiguessin envoltats de molts habitatges, tant a la ciutat com als nuclis que formen part del municipi de la Seu d'Urgell, tal com ha explicat l'actor Ivan Caro.

Tot i que són moltes les propostes perquè la ciutadania comparteixi aquesta jornada festiva a través de les xarxes socials, l'actor Joel Pla creu que també calia «tenir una visió directa amb el públic», tot salvaguardant les distàncies de seguretat que requereixen el context actual. Per aquest motiu, tots dos s'han mostrat molt satisfets amb la iniciativa, amb la qual aconsegueixen apropar la cultura a la població.

Diferents personalitats del món de la cultura del municipi

Mentrestant, els veïns de Sort han pogut veure des de les seves cases un 'passa carrers literari' on diferents personalitats del món de la cultura del municipi han fet arribat, en unes gravacions que s'han escoltat per megafonia, diverses recomanacions de llibres, a més de llegir fragments de contes i novel·les. Tot plegat s'ha fet amb una furgoneta disfressada de drac de Sant Jordi, la qual s'ha trobat amb balcons i finestres decorats al seu pas pels diferents racons del municipi.

Des de les biblioteques també s'ha animat a la gent a compartir les seves lectures per les xarxes socials i moltes persones s'han animat a fer també la seva rosa o punt de llibre amb material reciclat i seguint alguns dels tutorials difosos per internet. En aquesta jornada de Sant Jordi atípica també han arribat roses i llibres a les cases mitjançant sistemes de distribució a domicili i s'han mantingut, a través de vídeos, activitats com ara la Lectura intergeneracional de poesia que es duu a terme a la Seu d'Urgell.

Pla general del passa carrers literari que ha organitzat l'Ajuntament de Sort
L'esperit de la Diada es viu a través de la decoració de diverses façanes i les xarxes socials | LleidaDiari.cat


Comentaris

envia el comentari