Catalunya Diari

DVins, Mostra de Vins i Caves de Proximitat d’Agramunt espera servir més de 15.000 degustacions

La 6a edició del certamen comptarà amb més d’una trentena d’estands on el públic assistent podrà gaudir amb més de 120 varietats diferents de vins i caves

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la 6a edició de DVins, Mostra de Vins i Caves de Proximitat, que se celebrarà a Agramunt dissabte vinent 26 de maig amb una previsió de servir més de 15.000 degustacions. La presentació ha comptat amb la participació de la vicepresidenta primera de la Diputació, Rosa Maria Perelló; de Jordi Figuera, director de la Mostra de Vins i Caves de proximitat i president de l'entitat organitzadora Festa, Gastronomia i Cultura; Fàtima Puig, regidora de Promoció Econòmica i Turisme d'Agramunt; Gemma Massana, CEO-Digital Marketing Manager de thinkinmedia.cat; Josep Bertran, responsable de comunicació de la Mostra de Vins; i Miquel Carreño, vicepresident de l'entitat organitzadora.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

En la seva intervenció, Rosa Maria Perelló ha assegurat que «aquesta mostra és un clar exemple de la unió entre gastronomia i cultura», assenyalant que «està plenament consolidada després de sis anys, i cada cop amb més al·licients, la qual cosa és una satisfacció per la Diputació». Segons Perelló, la Mostra serveix per «donar a conèixer el poble, el territori, la ciutat i la gastronomia de proximitat. És molt atractiu poder valorar i gaudir dels diferents productes, conèixer el pas endavant que han fet els productors i la gran tasca que fan els cellers». Per la seva banda, Jordi Figuera ha agraït el suport de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament, també als voluntaris que fan possible la Mostra i ha convidat tothom a visitar-la, destacant «la gran varietat de productes i expositors».

Aquesta mostra enològica i gastronòmica té com a objectiu la promoció dels vins de proximitat i la gastronomia de qualitat. El certamen va tenir una avantsala dissabte passat amb un maridatge entre els vins de les nostres terres (DO Costers del Segre) i el tradicional sake japonès, i gastronomia de fusió. Aquest acte d'agermanament va ser dirigit per Jordi Martínez, millor sommelier de Catalunya i Andorra 2017, i es va fer en el marc de la Xocolateria Jolonch. El gruix de la mostra, però, arribarà dissabte vinent amb activitats repartides durant el matí i la tarda. Tot i que l’obertura de la mostra serà les 17.00 h, l’organització ha volgut continuar potenciant el matí amb la 4a edició de la ruta enològica-cultural, que ofereix la visita a quatre llocs emblemàtics del patrimoni local on es realitzaran maridatges de vins i gastronomia de productors agramuntins. L'eix temàtic dels espais que es visitaran serà el món medieval, com la muralla o els carrer Castell i Sabateria, que seran el marc de noves degustacions i maridatges.

Les activitats de tarda s’iniciaran a les 17.00 hores amb l’obertura de la mostra al passeig del Sió. Enguany DVins inclou la presència de més d’una trentena d’estands on el públic assistent podrà degustar els vins dels principals cellers de les bodegues de la DO Costers del Segre, i DO Cava, l'estand promocional de la DO i la Ruta del Vi de les Terres de Lleida així com els productes gastronòmics de qualitat de l’Urgell.

Altres activitats incloses dins la programació són el 44è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma o les actuacions musicals de folk del grup La Catxibanda. La mostra finalitzarà amb el concert del grup BTR i Bon Vi. Entre les cinc darreres edicions de la mostra DVins ha registrat una afluència de total de 18.000 visitants. L’organització espera que enguany augmenti l’assistència de públic gràcies a l’èxit precedent i al fet d’anar guanyant en visibilitat edició darrera edició. Podeu trobar més informació a: www.dvins.cat.


Comentaris

envia el comentari