Catalunya Diari

Venen un edifici modernista de Barcelona a Wallapop

La Casa Tosquella, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional, es pot adquirir per 1,4 milions d'euros

façana
La Casa Tosquella es pot comprar per 1,4 MEUR a Wallapop | Cedida

Els usuaris de l'aplicació Wallapop de la zona de Barcelona es poden haver trobat amb una oferta sorprenent. I és que entre tota mena de productes, hi ha a la venda la Casa Tosquella, un edifici modernista de 1889, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional. 

Aquesta obra arquitectònica va ser dissenyada per Eduard. M. Balcells com una torre d'estiueig pel comerciant Antoni Tosquella. Ara els seus descendents la venen, després d'anys abandonament d'ençà de la mort de l'última inquilina Maria Dolors Castells, també familiar del primer propietari. Segons recollia 'El Periódico', aquest edifici de «façana arabitzant» es pot adquirir per 1,4 milions d'euros.  

Situada en una de les millors zones de la ciutat

La Casa Tosquella és una construcció centenària que compta amb uns 640 metres quadrats construïts, a més de 738 metres de parcel·la. Situada al barri del Putxet i el Farró, entre la ronda del General Mitre i els carrers de Vallirana i Ballester, es troba en una de les millors zones de la ciutat i ha estat sempre objecte de desig de molts constructors. 

Casa Tosquella
L'abandonament és visible a la façana exterior de l'edifici | Servei del Patrimoni Arquitectònic

Va ser gràcies als esforços de la seva darrera propietària que no va ser utilitzada per l'especulació. Tot i estar protegida per la Diputació de Barcelona, no s'ha pogut evitar que el seu exterior i interior s'hagin degradat en els darrers anys.   

Preocupa la seva degradació després de ser okupada

La mort de Maria Dolors Castells va portar a la deixadesa de la resta de la família, que va permetre que la humitat fes malbé bona part de les estances de l'edifici, incloent-hi els estucats, les forges o les vidrieres. Tampoc va ajudar que anys després la casa fos okupada. 

Interior
Va ser abandonada l'any 2012 i okupada uns anys després | Servei del Patrimoni Arquitectònic

 

L'Ajuntament de Barcelona havia promès, en la comissió municipal d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, l'octubre de 2018 que acabaria amb la degradació de l'edifici. Fins al moment, no han fet cap pas en aquest sentit, tot i que el preu prou assequible podria dur al consistori barceloní a comprar-lo.   


Comentaris

envia el comentari