Catalunya Diari

Les paraules d'aquest dimarts de la Generalitat que tornen a espantar bars i restaurants

Cal recordar que les restriccions de mobilitat no es modificaran el cap de setmana

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper en una roda de premsa
Sàmper ha alertat dels efectes de la reobertura de la restauració | Cedida

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha alertat aquest dimarts que «s'està invertint la corba» perquè «es comencen a veure els efectes de la reobertura del primer tram per exemple de la restauració». Durant l'acte de presentació del calendari solidari 'Bombers amb Causa' del 2021 el conseller ha recordat que el canvi de tram està supeditat a una Rt menor de 0,9 i l'última dada és de 0,84. Ha insistit que les restriccions de mobilitat no es modificaran el cap de setmana vinent encara que hi hagi el pont de la Puríssima, i per tant que les limitacions de mobilitat seran del dijous a la nit al dilluns al matí: «No podem prohibir que la gent se'n vagi, però diem que seria molt millor que la gent no marxés», ha afirmat.

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


«Sabem que molta gent deu estar esperant per marxar a les segones residències des de dijous a la nit com ja s’ha fet les darreres setmanes», ha reconegut Sàmper. Això no obstant, ha alertat en la conveniència de complir les restriccions d'interacció social i s'ha referit a les dades d'evolució de la pandèmia d'aquest dimarts. «Això comença a tirar cap amunt, i ho hem vist aquest mateix dimarts. Dimecres veurem si la tendència segueix amunt, i alerta perquè el canvi de tram està supeditat a què l'Rt estigui a sota del 0,9 i ja estem a 0,84. Siguem molt rigorosos perquè això s’ha aplanat primer i avui ha començat a pujar, i això vol dir que s’està invertint la corba. Això no és gens menor», ha exposat.

A preguntes dels periodistes el conseller també s'ha referit a un error tècnic en el muntatge d'un element de la part posterior dels nous vehicles policials, que ha provocat que quatre dels cotxes tinguin una fuita de carburant. El conseller ha explicat que s'estan revisant la resta de vehicles policials.

'Bombers amb causa' fa deu anys

El conseller ha fet aquestes declaracions en el torn de preguntes durant la presentació del projecte solidari 'Bombers amb causa'. Aquesta iniciativa, que enguany celebra el desè aniversari, recull totes les portades de les edicions anteriors. El projecte compta amb la participació dels cossos de bombers d'Andorra, Bombers de Barcelona i Pompièrs d'Aran i permet que nens atesos a Sant Joan de Déu puguin tenir millors tractaments.


Comentaris

envia el comentari