Catalunya Diari

El Consell del Jussà promou la inserció laboral dels joves en el sector forestal

L'objectiu és impulsar una formació professional adequada a les necessitats del sector

Els participants rebran un incentiu 150 euros al mes al llarg de l'acció formativa | LleidaDiari.cat

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, mitjançant l'Oficina Jove, iniciarà el 13 de març una formació teòrico-pràctica de 290 hores sobre gestió forestal i aprofitaments fustaners. En aquesta formació hi poden participar fins a dotze joves d'entre 18 i 29 anys inscrits al programa Garantia Juvenil. Amb aquest projecte es pretén impulsar la inserció laboral dels joves en el medi rural i donar suport a iniciatives per a la creació de llocs de treball per aquest col·lectiu estratègic. Les prioritats d'aquest projecte són fomentar la transferència de coneixement i innovacions en el sector forestal-silvícola en les zones rurals i impulsar una formació professionalitzadora adequada a les necessitats del sector.

El projecte consta de dos parts, una part d'acció formativa teòrica i pràctica de 190 hores i la segona part, de realització de 100 hores de pràctiques en empreses del sector forestal i/o en entitats públiques. A més, els joves rebran un incentiu 150 euros al mes al llarg de l'acció formativa.

Aquest projecte, subvencionat per part de Servei d'Ocupació de Catalunya, es va realitzar per primer cop l'any passat; i com a resultant d'una valoració molt positiva, es torna a presentar conjuntament amb dos entitats de formació i participació de referència forestal, el Centre de formació forestal especialitzada, del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i l'altra, l'associació Amics del Projecte Boscos de Muntanya/Bergwaldprojekt.


Comentaris
agustí
El meu comentari es que es molt desagradable llegir una noticia amb tants baners de publi molestos... mai més. bufff

envia el comentari