Catalunya Diari

El Doctor Music Festival 2019 ampliarà la seva superfície fins a les 140 hectàrees i comptarà amb cinc escenaris

Alcaldes de les Valls d'Àneu i la promotora musical comencen a posar les «bases» del festival que un mes abans de la seva celebració comparà amb 1.800 treballadors

L'edició 2019 del Doctor Music Festival té previst ampliar considerablement la seva superfície als prats d'Escalarre, a la Guingueta d'Àneu, al Pallars Sobirà, i arribarà fins a les 140 hectàrees i comptarà amb cinc escenaris. Així s'ha sabut aquest dijous després que ho hagi confirmat l'alcalde de la Guingueta, Josep Cervós, una vegada ha finalitzat la reunió que ha tingut lloc entre alcaldes de les Valls d'Àneu, la Diputació de Lleida i representants de la promotora Dr. Music que organitza el festival. Cervós ha dit que encara no se'ls ha desvelat el nom de cap dels artistes que actuaran en aquesta edició especial del festival, però sí que s'han marcat l'objectiu de duplicar el volum d'assistents de les edicions de fa 20 anys, que van ser 30.000. Un mes abans del festival fins a 1.800 persones treballaran in situ al Pallars Sobirà, una «dada positiva» pel volum de negoci que es generarà.

L'objectiu d'ampliar en més d'un 30% la superfície del Doctor Music Festival per a l'edició especial del 2019 és la de poder duplicar el volum d'assistents de les edicions de fa 20 anys, quan es va arribar als 30.000 visitants, ja que la previsió és que d'aquí a dos anys siguin més de 60.000 els que vagin a les Valls d'Àneu per assistir als concerts. L'alcalde de la Guingueta d'Àneu ha explicat que la distribució de zones per tot el recinte del festival tindrà la forma de «tres anells» de manera que al nucli hi haurà els escenaris, que repetiran la distribució de les anteriors edicions, al seu voltant la zona d'acampada, i al tercer anell l'aparcament.


La reunió que ha tingut lloc aquest dijous amb els alcaldes de la Guingueta, Esterri d'Àneu, Espot i les Valls d'Àneu, amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, i els responsables de la promotora Dr Music ha servit per «posar les bases del festival» per tal que en les properes setmanes es puguin començar a «desgranar les necessitats» que requerirà la seva organització. Cervós ha remarcat que un dels elements que més preocupen el territori és el de la seguretat i per això confien en que aquest aspecte s'abordi de la manera més ràpida possible per tal que aviat estiguin enllestits els plans de gestió del festival i les administracions pertinents hi puguin donar el vistiplau. 

D'altra banda, Cervós ha destacat que un mes abans del festival hi haurà entre 1.500 i 1.800 persones treballant a la zona. Això «és una dada positiva», ha assegurat, ja que tota aquesta gent pernoctarà i freqüentarà molt la comarca de manera que «el sector econòmic en sortirà beneficiat». Finalment i pel que fa als artistes que configuraran el cartell d'aquesta edició especial del Dr Music Festival, Cervós ha dit que tot i que els ho han preguntat a la promotora encara no els n'han desvetllat cap. Sí que els han garantit que «el cartell serà immillorable» i que no es preocupin perquè «estaran a l'alçada del moment». Està previst que a partir del proper 30 de juny surtin a la venda els primers abonaments.Comentaris

envia el comentari