Catalunya Diari

El festival Circ Picat espera repetir l’èxit de l’any passat, en què va aplegar 15.000 visitants

El festival oferirà dos dies farcits d’espectacles gratuïts, amb nou companyies i sis espais diferents, dos d’ells de nova creació

Alpicat inaugura el Festival Circ Picat amb onze companyies i tots els actes gratuïts | Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alpicat

La quarta edició del festival Circ Picat d’Alpicat espera repetir, el darrer cap de setmana de juny, l’èxit assolit l’any passat en la tercera entrega, en què uns 15.000 visitants es van aplegar pels carrers de la vila. Així ho han expressat els organitzadors del certamen en la presentació de l’esdeveniment, que ha tingut lloc a la Diputació de Lleida. Circ Picat oferirà dos dies d’espectacles gratuïts, amb nou companyies i sis espais diferents, dos d’ells de nova creació, amb el repte de consolidar-se com un referent del circ a Catalunya. Com ja és habitual, Circ Picat oferirà espectacles familiars, tallers, una fira d’artesania i un espai d’acampada. Sota l’organització de l’Ajuntament d’Alpicat, Punt Jove La Unió i la companyia de circ Improvisto’s Krusty Show, el festival es presenta com una aposta per promocionar aquesta disciplina artística amb molt poca representació a les Terres de Ponent. 

Pel que fa a la programació, els dies 24 i 25 Alpicat podrà gaudir de nou companyies participants: Improvistos’s, Cirkonita, Los Barlou, Circ Xic, Bot Project, El Gran Dimitri, Circo La Raspa, Psirc i Circ Vermut. A aquestes cal afegir-hi les que, juntament amb Improvisto’s, participaran al Cabaret del dissabte a la nit, que seran Claudia, Circ Pistolet, Berta, Circo Afilado i Antonia.

Aprofundint en els espectacles, la companyia de més nom serà Psirc, que exercirà de cap de cartell. Es tracta d’un grup que ha rebut premis a diferents festivals i fires d’Europa, com ara al Festival de Friburg, on es va endur la distinció al millor espectacle de carrer, o a la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas de Gijón (FETEN), la fira més important d’Espanya, on va rebre el premi a millor espectacle de nit. A Alpicat oferirà l’espectacle ‘Acrometria’, de mà a mà, acrobàcia i equilibris. Pel que fa al Cabaret, l’espectacle en qüestió es diu ‘Hipnòtik’ i és d’Improvisto’s Krusty Show, tot i que inclou diferents companyies i disciplines. També cal destacar Bot Project, que oferirà un espectacle de llit elàstic i humor, mentre que Los Barlou estrenarà a Alpicat l’espectacle d’experiments malabaristes i acròbates ‘Set Up’.

Alpicat programa 14 espectacles de circ, tots ells gratuïts, aquest cap de setmana | Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alpicat

 

Cal destacar que, tot i que els espectacles seran gratuïts, en el que seran d’interior (Circ Xic, Los Barlou i Psirc) caldrà agafar una entrada per accedir als espais, una localitat que es podrà recollir durant els dies del festival al punt d’informació, situat al centre de la fira d’artesania.
Pel que fa als espais escènics, n’hi haurà dos de nova creació: la carpa del Parc, on estarà instal·lada els dos dies una carpa de la companyia Circ Xic, que oferirà quatre passis durant el festival, i l’anomenat Espai Off, situat al pati del Casal, on es faran actuacions curtes de 15 minuts i s’oferirà una programació pròpia que es podrà adquirir durant el festival, igual que el llibret informatiu dels diferents espectacles. Aquests dos nous espais se sumaran als quatre tradicionals del festival Circ Picat: La Unió, la plaça de la Natura, el pati del Casal, la plaça de l’Església i la plaça de la Biblioteca.

Per aquesta edició, Circ Picat ha estrenat també nou logotip, que serà la imatge que identificarà un festival que, des de fa ben poc, és membre, juntament amb l’Ajuntament d’Alpicat, de la Plataforma Arts de Carrer, una proposta que reuneix sota un mateix sostre festivals, fires i mostres de Catalunya que tenen les arts de carrer com a principal eix conductor de la seva programació.  Tot plegat permetrà que els espectadors gaudeixin d’un festival que és l’únic d’aquesta natura que se celebra a les comarques lleidatanes i que l’any passat es va consolidar com un referent arreu de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari