Catalunya Diari

El Govern garanteix el servei al parc de Bombers del Pont de Suert

Un total de dotze bombers voluntaris d'un total de quinze presenten la renúncia temporal, però finalment arriben a un acord amb Interior

Manifestació de el Pont de Suert en suport als Bombers | LleidaDiari.cat

Unes 500 persones, de l'Alta Ribagorça i la Ribagorça aragonesa, s'han manifestat aquest divendres al Pont de Suert per reclamar més efectius pel Parc de Bombers Voluntari i poder garantir totes les sortides. Els manifestants han tallat l'N-230 al seu pas per la localitat, moment que han aprofitat per llegir un manifest reivindicatiu. La manifestació l'ha encapçalat una pancarta on s'hi podia llegir 'Volem Bombers'. Finalitzada la manifestació una representació dels bombers s'han dirigit a l'Ajuntament per entregar la renúncia temporal com a bombers voluntaris. Del total de quinze bombers operatius al Parc del Pont de Suert un total de 12 han presentat la renúncia. Però finalment, el Govern ha anunciat aquest divendres que garantirà el servei al parc de Bombers del Pont de Suert. El Departament d’Interior, encapçalat pel secretari general d’Interior, Cèsar Puig, i el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, han arribat a un principi d’acord amb els bombers voluntaris del parc, segons una nota que ha fet pública l'executiu català. En virtut del pacte se seguirà prestant servei al parc durant el cap de setmana i també dilluns. Precisament, el mateix dilluns a la tarda s’han emplaçat a dur a terme una nova reunió on es fixarà el personal que hi haurà durant els propers mesos al parc, fins que es decideixi el model definitiu que doni estabilitat i garanteixi el servei.

  

En aquesta reunió, liderada pel Departament d’Interior i la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), hi estan convocats els bombers voluntaris del parc del Pont de Suert, representants de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (ASBOVOCA), dels membres del Consell dels Bombers Voluntaris de la comarca i representants del territori.

El Departament d’Interior i la DGPEIS han agraït la «bona predisposició» dels bombers voluntaris del parc del Pont de Suert per trobar una solució, així com també al president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, i als alcaldes del Pont de Suert, Vilaller i de la Vall de Boí, José Antonio Troguet, Maria José Erta i Joan Perelada, respectivament.

Manifestació en suport als bombers de el Pont de Suert | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari