Catalunya Diari

El Parc Natural de l'Alt Pirineu elabora un cartell per conscienciar del perill d'allaus

L'augment d'usuaris a la muntanya ha portat a la creació d'aquests rètols informatius
Dos persones observen un dels cartells informatius sobre les allaus. | LleidaDiari.cat

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha elaborat un cartell per conscienciar del perill d'allaus. L'objectiu dels nous cartells és fomentar la seguretat a la muntanya en època hivernal. Per una banda, es vol conscienciar del perill d'allaus i donar unes pautes bàsiques als visitants del Parc Natural de l'Alt Pirineu perquè puguin gestionar aquest risc i, per altra, incentivar que els practicants d'esquí de muntanya i raquetes de neu es formin en neu, allaus i rescat. El director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, ha explicat que s'ha optat per fer els cartells al detectar cada cop més un augment d'usuaris a la muntanya en zones que no són estacions d'esquí. Aquests cartells es distribuiran per refugis de muntanya, estacions d'esquí i municipis del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

A la Vall de Bonabé s'ha optat per un cartell metàl·lic que es posa i es treu en funció del nivell d'allaus. Aquesta zona és molt propensa a patir fortes allaus que arriben fins a la pista i per precaució, en dies de perill d'allaus elevat, s'informa del tancament de la pista per aquest motiu. Aquests rètols es troben a la sortida d'Alós d'Isil i al refugi del Fornet.

 

Sara Orgué ha estat l'encarregada de dissenyar el contingut del cartell. Orgué ha explicat que s'ha intentat que la informació sigui clara i molt bàsica per poder arribar al màxim de gent possible. Entre els continguts del cartell destaca: què són les allaus, com es produeixen, a quins llocs i que fa augmentar-ne el perill. El cartell també inclou els indrets on trobar el butlletí d'allaus actualitzat o els llocs on poder-te formar.Comentaris

envia el comentari