Catalunya Diari

El PDeCAT i ERC-MES tanquen un acord de govern a l'Ajuntament Tàrrega

El nou equip de govern de l'alcaldessa Rosa Maria Perelló suma una àmplia majoria, amb 11 dels 17 regidors que composen el consistori targarí

Fotografia de grup del nou equip de Govern de Tàrrega. | LleidaDiari.cat

Els grups municipals del PDeCAT i ERC-MES a l'Ajuntament de Tàrrega han signat un acord de govern per tot el que queda de mandat, segons han donat a conèixer aquest dijous al vespre. Aquest fet suposa la incorporació dels tres regidors d'ERC-MES dins l'equip de govern que integraven fins ara els vuit edils del PDeCAT, després de la recent ruptura de la formació amb el PSC que deixava el govern municipal de l'alcaldessa Rosa Maria Perelló en minoria. Fruit del nou pacte, el govern local estarà format per onze regidors, fet que atorga a Perelló una àmplia majoria dins l'arc consistorial, format per un total de 17 edils. L'acord signat per Perelló, com a cap de grup del PDeCAT, i Jaume Folguera, com a cap de grup d'ERC-MES, estableix la voluntat «d'exercir les responsabilitats municipals amb la màxima transparència, responsabilitat social i política, proximitat a la ciutadania, pluralitat i rigor». Al mateix temps, ambdós grups ham manifestat «la necessitat de reafirmar el compromís del govern de la ciutat amb el procés nacional que viu el país, amb l'anunci de la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre de 2017».

El nou equip de govern es fixa com a objectius fonamentals «aconseguir una ciutat on les persones puguin viure-hi millor i reforçar la capitalitat de Tàrrega com a segona ciutat de la plana de Lleida». En aquest sentit, destaca dins el nou cartipàs municipal la creació de l'Àrea de Polítiques de la Ciutadania per a reforçar l'atenció a les persones de forma transversal des de totes les àrees de govern. Sota aquest àmbit es gestionaran les polítiques d'acció social, igualtat, treball, salut, gent gran, joventut, esports, turisme, pobles i desenvolupament rural. El nou cartipàs s'aprovarà en sessió extraordinària en el Ple que se celebrarà el pròxim dimarts.


L'acord prioritzarà en els propers mesos l'execució de projectes que ja van rebre suport d'ambdós grups en l'aprovació dels pressupostos del 2017. Entre aquests, s'hi troben l'aplicació de tarifes socials a les llars d'infants municipals des de setembre 2017; la posada en funcionament de la Taula tècnica local per a l'ocupació; la construcció de la primera fase del pavelló poliesportiu del col·legi Àngel Guimerà; l'adequació d'un circuit de running a la llera del riu Ondara; i la redistribució i repintat del pàrquing municipal de l'avinguda de Catalunya.

Paral·lelament, s'hi incorporen altres acords que passen a formar part de l'agenda de treball de l'equip de govern com ara implementar pressupostos participatius per inversions dels exercicis 2018 i 2019; incorporar al pressupost del 2018 una partida per a la segona fase del pavelló poliesportiu del col·legi Àngel Guimerà (amb vestidors i serveis necessaris); iniciar la posada en marxa progressiva dels carrils bici que hagin sortit consensuats de les conclusions de l'estudi de mobilitat ja redactat; revisar i actualitzar la diagnosi existent i iniciar els tràmits per redactar un reglament que permeti aplicar una taxa sobre els pisos buits de les entitats bancàries; posada en funcionament durant el 2018 del pàrquing d'autocaravanes dins l'àmbit de la projecció turística; potenciar la protecció, senyalització i difusió del patrimoni i el paisatge del terme de Tàrrega i els pobles del municipi dins l'àmbit de desenvolupament rural; concretar amb Salut la redacció del projecte d'ampliació de l'àrea d'urgències del CAP de Tàrrega, i potenciar l'atenció a les necessitats de la gent gran (serveis de menjador, tele-assistència i acompanyament a domicili).

El nou equip de govern encapçalat per Rosa Maria Perelló manté Carles Pascual (PDeCAT) com a primer tinent d'alcalde i Josep Castelló (PDeCAT), com a segon. A partir d'ara, el tercer tinent d'alcalde serà el republicà Jaume Folguera. El quart tinent d'alcalde seguirà sent Raül Palacios (PDeCAT), mentre el Joan Palou assumeix la cinquena tinença d'alcaldia. Rosa Maria Perelló continua al capdavant de la Secretaria General, Recursos Humans, Comunicació i Fira Tàrrega. Carles Pascual segueix encapçalant la regidoria de Governació i Promoció Econòmica, de la mateixa manera que Josep Castelló la de Serveis Municipals i Medi Ambient; Raül Palacios, la de Cultura; Gabriel Lacambra (PDeCAT), la d'Ensenyament i Participació Ciutadana; Martí Pijuan (PDeCAT), la d'Urbanisme, i Antónia Pérez (PDeCAT), la de Finances. Jaume Folguera (ERC-MES) passa a coordinar l'Àrea Polítiques de la Ciutadania, àrea que aplega Acció Social, Treball i Família, i Centre Obert, de la qual s'encarregarà Joan Palou; Esports, Promoció de la Salut i Gent Gran, que recaurà en el mateix Folguera, i Turisme, Desenvolupament Rural i Pobles, que passarà a mans de Mireia Caus (ERC-MES). Per la seva part, Núria Franquesa i Sanahuja (PDeCAT) seguirà al capdavant de l'àrea de Joventut i Polítiques d'Igualtat.


Comentaris

envia el comentari