Catalunya Diari

El PDeCAT liquida l'acord de govern amb el PSC a Tàrrega per discrepàncies amb el procés d'independència

L'alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, també argumenta «falta de confiança» cap als dos regidors socialistes i de moment diu que governarà en minoria

El PDeCAT ha liquidat aquest dilluns l'acord de govern que tenia amb el PSC per manar amb majoria a l'Ajuntament de Tàrrega. L'alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, ho ha justificat en bona mesura per les discrepàncies amb els socialistes en l'evolució del procés d'independència de Catalunya i si bé aquestes s'han anat manifestant en els darrers dos anys, l'anunci del dia i la pregunta del referèndum el passat divendres ha estat un dels motius per acabar prenent la decisió. Perelló, que ara governarà amb una minoria de vuit regidors, també ha argumentat «falta de confiança» en la gestió del dia a dia dels dos regidors socialistes, que s'ocupaven de les àrees d'Esports i Acció Social i ara seran assumides directament per alcaldia. El portaveu del PSC, Silveri Caro, s'ha mostrat sorprès per la ruptura però convençut que la decisió estava «presa fa temps» i l'ha emmarcat en la «supervivència política» del PDeCAT.

Perelló ha destacat que el país està en un moment molt important, on els ajuntaments prendran una part activa de cara a l'1 d'octubre, i per això ha remarcat el compromís per contribuir a què els ciutadans de Catalunya puguin votar en el referèndum. En aquest sentit, ha afegit que a banda de la gestió del dia a dia, el procés s'ha anat contraposant entre el PDeCAT i el PSC i per això han acabat liquidant l'acord de govern, que cal recordar que no es va formalitzar immediatament després de les eleccions municipals de 2015 sinó que es va tancar setmanes després que Perelló fos investida alcaldessa.


L'alcaldessa de Tàrrega vol un govern «fort i unit» per encarar els propers mesos i el que queda de mandat. Ho haurà de fer però amb minoria i de moment no ha volgut entrar en valorar la possibilitat de buscar un acord amb alguna altra formació per tornar a manar amb majoria. Cal recordar que el consistori compta amb representació de la CUP, ERC, i el Comú de Tàrrega.

De la seva banda, el portaveu del PSC, Silveri Caro, ha explicat que si bé havien detectat «un cert nerviosisme» els darrers mesos, l'havien atribuït als moments que passa la política general del país i no pensaven que seria una qüestió que acabaria afectant la política municipal. És per això que s'ha mostrat sorprès per la «ruptura unilateral» i ha assegurat que la decisió estava presa de feia temps tot i que a ells els van avisar ahir diumenge. Segons Caro, «Tàrrega hi perd per una qüestió estratègica emmarcada amb la supervivència política».

Perelló i el seu equip de govern han comunicat aquest dilluns mateix a la direcció del PDeCAT la decisió de trencar l'acord i desconeix si això tindrà rèpliques a d'altres municipis amb pactes similars. Cal recordar que a Ponent, a Balaguer ERC governa amb un acord també amb el PSC. 


Comentaris

envia el comentari