Catalunya Diari

El propietari de l'arma amb què es va cometre el crim d'Aspa declararà el dia 27 de febrer

Podria ser acusat de cooperador necessari en un delicte de tinença il·lícita d'armes

El propietari de l'arma amb què es va cometre el crim d'Aspa declararà el proper dilluns, dia 27 de febrer, com a investigat al jutjat d'instrucció número 4 de Lleida. Podria ser acusat de cooperador necessari en un delicte de tinença il·lícita d'armes. De fet, la Guàrdia Civil ja va obrir un expedient al propietari de l'arma, amic del detingut, i estava avaluant si hauria comès una «infracció administrativa de caràcter greu» per haver deixat l'arma a Ismael Rodríguez, de 28 anys, autor confés del doble crim, que no tenia en vigor la llicència per fer-la servir.

Els quatre companys del caçador detingut per haver matat a trets dos agents rurals a Aspa el passat 21 de gener van declarar dilluns 13 de febrer al mateix jutjat, que porta el cas, com a testimonis. Tots quatre van dir que no van veure res del que va passar. Segons l'advocada de l'acusat, Montse Torres, els caçadors van assegurar que els prop de 45 minuts que van trigar a avisar els serveis d'emergència no els van semblar «tanta estona» i també que Rodríguez no va voler marxar del lloc i fugir de la justícia en cap moment.

Ismael Rodríguez tenia la llicència d'armes del tipus E caducada, però va anar a caçar amb uns amics amb una escopeta Benelli model Rafaelo Power Bore, del calibre 12, que requereix aquest tipus de llicència. La Guàrdia Civil li havia notificat que la seva llicència estava caducada i que havia de dipositar l'arma a les dependències del cos policial, però l'acusat va decidir posar l'arma –juntament amb una altra escopeta - a nom d'un amic, també caçador i amb la llicència vigent, per tal de no haver-la d'entregar. Aquest amic no anava amb ell el dia que el detingut, amb aquesta escopeta, va disparar mortalment els dos agents rurals. 

Roba del caçador detingut i l'escopeta amb què presumptament hauria matat dos agents rurals, a Aspa | ACN

Tot plegat podria derivar amb una acusació judicial i amb la revocació de la llicència d'armes a aquest amic de l'acusat, ja que no va custodiar correctament l'escopeta que després es va fer servir per al crim. Els fets van passar cap a les onze del matí quan, segons va declarar l'acusat, van arribar els dos agents rurals i se li van aproximar dirigint-se-li amb un «bon dia, som del Seprona, descarregui l'arma». Va ser en aquell moment que Ismael Rodríguez es va girar cap a ells amb l'arma carregada a la mà i va disparar als dos agents al cap. L'autor confés del doble crim podria ser condemnat a fins a 50 anys de presó si finalment se l'acusa de dos assassinats.


Comentaris

envia el comentari