Catalunya Diari

El sector turístic lleidatà espera rebre uns 615.000 turistes aquest estiu, que generaran 1.780.000 pernoctacions

Els resultats podrien situar-se en termes similars als dels anys 2006 i 2007, considerats com els millors d'abans de la crisi econòmica, i un 7% per damunt del 2016

Tres barques de ràfting baixant per riu Noguera Pallaresa entre Llavorsí i Rialb | LleidaDiari.cat

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima una bona temporada d'estiu a la demarcació amb un increment previst del 7% en el nombre de visitants i de pernoctacions en els establiments d'allotjament turístic reglat respecte al mateix període del 2016. En concret, s'espera que visitin les comarques lleidatanes durant els mesos de juliol, agost i setembre uns 615.000 turistes, que generaran al voltant d'1.780.000 pernoctacions entre els establiments de turisme reglat i no reglat, al marge de les segones residències. Els diferents subsectors d'allotjament turístic (turisme rural, hoteleria, càmping i la resta de sectors, a més de les empreses de turisme actiu) es mostren optimistes de cara al comportament turístic per a aquest estiu. De confirmar-se aquests resultats, l'estiu del 2017 es podria situar en termes similars als resultats dels anys 2006 i 2007, considerats com els millors abans del període de la crisi econòmica a Lleida.

El primer cap de setmana d'estiu, que coincideix amb les festes de Sant Joan, tindrà una ocupació turística alta, que se situarà en una mitjana del 80% i oscil·larà entre el 70% i la plena ocupació en funció de les diferents modalitats d'allotjament i de les zones turístiques de la demarcació de Lleida. La millor ocupació es produirà a les zones del Pirineu amb la celebració de la festa del foc del solstici d'estiu amb la baixada de falles i la crema dels haros a diferents municipis de les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran.

Pel que fa a l'estiu, el Patronat de Turisme es mostra optimista, amb una previsió d'incrementar al voltant del 7% el nombre de pernoctacions en els establiments d'allotjament situats a les zones turístiques de les comarques de Lleida, a més de les empreses de turisme actiu, la qual cosa també comportarà un major nombre de contractació d'activitats respecte a l'estiu del 2016, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin. L'estiu passat l'ocupació turística a les comarques lleidatanes ja va suposar un augment d'un 11% en el nombre de visitants i de pernoctacions respecte a l'any anterior (2015), que al seu torn també va experimentar un increment d'un 5% respecte al nombre de pernoctacions del 2014.

Per sectors, l'hoteleria preveu una mitjana d'ocupació durant el mes de juliol a les zones turístiques de Lleida i la seva àrea d'influència d'entre el 45 i el 50%. A l'agost, aquesta mitjana se situarà entorn de 90 %. En canvi, al mes de setembre, encara molt lluny de veure el moviment de les reserves, es preveu que oscil·li també entre el 45 i el 50%, afavorida pel pont de tres dies que deixarà la Diada de l'11 de Setembre.

El turisme rural també es mostra optimista quant a les previsions per a aquest estiu. L'ocupació podria oscil·lar al conjunt de la demarcació de Lleida entre el 45 i el 50% al juliol, entre el 80 i el 85% a l'agost i entre el 40 i el 45% al setembre.


Comentaris

envia el comentari