Catalunya Diari

El Sindicat de Mossos critica un dispositiu de trànsit a l'A-2 a Lleida per fer enquestes d'una empresa privada

Requerit pel SCT, els passats 13 i 17 de juny, fet que va comportar a fer desviaments a l'alçada d'Alcarràs i que també va derivar en nombroses queixes per part dels conductors

El Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) ha lamentat que els passats 13 i 17 de juny, coincidint amb l'onada de calor, es van dur a terme enquestes organitzades per una empresa privada a l'autovia A-2 que van requerir, a petició de Servei Català de Trànsit (SCT), la participació d'agents de trànsit del cos policial. Segons l'SME, l'empresa feia un tall de carril en el carril ràpid d'ambdós sentits de l'A-2 i establia diferents senyalitzacions circumstancials i de velocitat que derivaven amb una aturada final on s'explicava als conductors que s'estava fent una enquesta. Aleshores, es preguntava sobre el país de matriculació, on es paga l'impost, d'on venien o si es pernoctava a Catalunya. El sindicat afegeix a més a més que es van haver de fer desviaments a l'alçada del municipi d'Alcarràs i que van haver de sentir comentaris dels conductors criticant el motiu pel qual els havien parat.

Des del SME es lamenta que les preguntes de l'enquesta no tenien res a veure amb qüestions relacionades amb la seguretat viària o similars. És per això que assenyalen les «indignes condicions de treball en la realització del servei en qüestió», que consideren que es va fer deixant de banda altres controls de trànsit més importants. El sindicat assegura que traslladaran les «peculiaritats dels fets» al respectiu òrgan, i afegeixen que els efectius de l'ART Lleida van realitzar desviaments de trànsit de determinats vehicles de l'autovia A-2 a l'alçada del punt quilomètric 450,5 a Alcarràs en la zona de tall de carril. Els vehicles eren desviats fins a la sortida de l'autovia per dirigir-se a la carretera L-800, i una vegada allà, es trobaven amb l'enquesta.


Segons l'SME per fer aquest servei van caldre «llargues planificacions horàries» per fer una actuació única i concreta. A més a més consideren que hi va haver «insuficiència d'efectius» per fer-ho amb un «mínim de condicions de seguretat». Així mateix, creuen que tampoc es van considerar importants les «extremes temperatures amb els riscos que generen per la salut».

El sindicat apunta el «poc respecte cap als conductors», ja que desprès de veure una reducció de carrils i velocitats, per causa d'unes obres i atenent als senyals existents, es trobaven que en alguns casos se'ls aturava i desviava del seu trajecte per fer una enquesta. Tot i que la majoria participava, molts es mostraven sorpresos, nerviosos i molestos, segons l'SME.

Finalment, l'SME espera que si des del cos de mossos es segueixen realitzant aquests serveis encomanats per part del SCT, els òrgans respectius i alts comandaments corresponents, «tinguin la decència i valentia de determinar l'establiment d'un nombre d'efectius suficients i unes bones condicions laborals adequades a tots els factors externs existents». 


Comentaris

envia el comentari