Catalunya Diari

El Suprem confirma sis anys de presó a un pare de Vielha acusat d'abusar de la seva filla de dotze anys

Rebutja el recurs presentat per la defensa i ratifica la sentència de l'Audiència de Lleida que li imposa també una ordre d'allunyament i llibertat vigilada

Imatge del judici a l'acusat d'abusar la seva filla a Vielha | LleidaDiari.cat

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la condemna a sis anys de presó per a un veí de Vielha de 37 anys acusat d'abusar sexualment de la seva filla de dotze anys fins en tres ocasions en un sol dia. El TS ha rebutjat el recurs presentat per la defensa de l'acusat i per tant ratifica la sentència de l'Audiència de Lleida que també condemna l'home, un cop surti de la presó, a la prohibició de comunicar-se o acostar-se a menys de 100 metres de la nena durant sis anys, cinc anys més de llibertat vigilada i que indemnitzi la menor amb 9.000 euros. Els fets van tenir lloc el 16 d'agost de 2014, al domicili familiar on vivien també la mare i el germà bessó de la nena a Vielha. La sala considera provat que el primer tocament va ser als genitals i va tenir lloc quan estaven ella i el seu pare sols a casa; el següent va tenir lloc al sofà sota la manta, mentre miraven la tele, i el tercer abús sexual va passar a l'habitació de la nena, quan li va tocar els pits i els genitals i li va agafar la mà per guiar-la perquè el masturbés.

La nena, ara de catorze anys, va descriure durant la primera jornada del judici, el 13 d'octubre de 2016, tres episodis d'abusos sexuals que va patir en un sol dia per part del seu pare quan ella tenia dotze anys. La menor, va explicar que el 16 d'agost de 2014 el seu pare, X. R. A., li va fer tocaments als genitals i als pits i la va obligar a masturbar-lo, a casa seva, a Vielha. L'acusat, en la seva declaració, també el 13 d'octubre, va negar els fets i va dir que la seva filla ho va malinterpretar, ja que només li feia pessigolles pel que fa al segon episodi relatat per la menor, i va negar els altres dos. La nena, però, va assegurar que sap diferenciar entre unes pessigolles i uns tocaments.

Sobre les restes de semen de l'acusat trobades al pijama i els llençols de la nena, l'acusat va explicar que hores abans havia mantingut relacions sexuals amb la seva dona al llit de la nena. La dona, però, ho va negar i va assegurar que mai havien practicat sexe a les habitacions dels seus fills. A més, els pèrits que van analitzar la roba de llit i el pijama van declarar que hi van trobar ADN del pare i la nena però no de la mare. És per això que la sala no es va creure la versió de l'acusat i va donar credibilitat a la de la nena. La fiscalia demanava onze anys de presó, però l'Audiència de Lleida va rebaixar la pena imposada fins als sis anys perquè considera que existia un dubte raonable sobre si l'acusat va introduir els dits als genitals de la menor en el tercer episodi de l'atac. Considerava provats, en canvi la resta de fets i concloïa, per tant, que l'atac va consistir en tocaments externs i perifèrics tant als pits com als genitals de la menor. Ara, el Tribunal Suprem ha confirmat la sentència emesa per l'Audiència de Lleida.


Comentaris

envia el comentari