Catalunya Diari

El Tren dels Llacs estrena la novena temporada amb totes les places ocupades

Es faran trenta viatges fins el 28 d'octubre i, per primera vegada, no hi haurà interrupció a l'estiu
El tren històric dels Llacs abans de sortir de l'estació de Lleida. | LleidaDiari.cat

El Tren turístic dels Llacs ha estrenat aquest dissabte la novena temporada amb totes les places ocupades, segons Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Més de 300 passatgers han pujat al comboi que fa el trajecte entre Lleida i la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, amb locomotores i vagons històrics. El Tren dels Llacs preveu oferir enguany trenta viatges fins el 28 d'octubre.

Per primera vegada el servei no s'interromprà a l'estiu, ja que durant quatre setmanes, de mitjans de juliol a mitjans d'agost, el recorregut es farà amb els nous trens panoràmics que cobreixen habitualment la línia des de mitjans de l'any passat. En temporades anteriors el Tren dels Llacs se suspenia en aquesta època per esquivar les altes temperatures, ja que el tren històric no disposa d'aire condicionat. L'any passat l'ocupació del Tren dels Llacs va arribar al 99,08% (7.213 de les 7.280 places ofertes), la segona xifra més elevada des de l'inici d'aquest servei l'any 2009.


El primer viatge de la nova temporada del Tren dels Llacs ha exhaurit les places, 310, un fet que no és habitual en l'entrena de la temporada, segons ha explicat el responsable del servei turístic de Ferrocarrils de la Generalitat, Josep Maria Sabando. «Feia anys que no sortíem tan plens, malauradament ens han trucat per reservar per avui i hem hagut de dir que no perquè ja no quedaven places», ha explicat. A les 10.40 hores han sortit de l'estació de Lleida dues locomotores i sis vagons plens de gom a gom de passatgers atrets tant pel paisatge del recorregut com pel fet de viatjar amb material ferroviari d'època. 

Com que ja es preveia una forta demanda, FGC ha programat excepcionalment una nova expedició per aquest diumenge que ja té més del 60% de les localitats venudes. La resta de viatges sempre es fan en dissabte.

 

De fet, el principal atractiu del Tren dels Llacs són els espectaculars paisatges per on passa la línia entre Lleida i la Pobla, sobretot a la Noguera i el Pallars Jussà, on voreja els embassaments de Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni i travessa els congostos de Mont-rebei i Terradets. El preu és de 30 euros i a la tornada s'ofereix als passatgers un tast de coca de recapte de Balaguer. També es poden adquirir paquets turístics (visites guiades, tastos de productes locals...) vinculats als principals atractius del territori i hi ha parades facultatives a Cellers i a Tremp, on es poden desenvolupar activitats lúdiques.Comentaris

envia el comentari