Catalunya Diari

El Trenat de Formatge, nou pa propi de l'Alt Urgell

El nou producte està elaborat amb farina d'alta qualitat i amb les DOP de formatge Urgèlia i mantega Cadí.

Durant la presentació, s'han venut unes 300 barres grans d'aquest producte. | LleidaDiari.cat

El nou pa propi de l'Alt Urgell, anomenat Trenat de Formatge, ha aconseguit una gran acceptació per part del públic urgellenc que aquest matí s'ha donat cita a la carpa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, instal·lada al bell mig del mercat setmanal de la Seu d'Urgell. En la presentació pública que s'ha realitzat aquest dimarts a peu de carrer, tot coincidint també amb la celebració del Mercat de les Oportunitats, s'han venut unes 300 barres grans i s'han realitzat 300 degustacions d'aquest pa singular del territori, que està elaborat amb farina d'alta qualitat i amb les DOP de formatge Urgèlia i mantega Cadí.  

Aquest pa és un producte treballat pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida, l'Escola d'Hosteleria de Lleida i la Cooperativa Cadí, i compta amb el suport de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Al respecte, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha remarcat durant la presentació del Trenat de Formatge que «aquest producte singular del nostre territori és el resultat d'una iniciativa de suma, sent el resultat del treball conjunt entre el Gremi de Forners i l'Ajuntament urgellenc de trobar un producte específic que permeti al gran públic identificar-nos». Batalla ha afegit que aquest pa propi estès elaborat amb formatge i concretament amb formatge Urgèlia Cadí «era fonamental perquè la Seu d'Urgell és la capital del formatge a Catalunya».


Per la seva part, Manel Llaràs, president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, ha explicat que el fet que els forns de pa al Pirineu siguin microempreses no poden disposar d'un departament d'innovació. És per això que des del Gremi de Forners s'ha capitalitzat aquesta innovació creant un pa singular. Llaràs ha ressaltat que «aquesta feina conjunta entre la iniciativa privada, l'administració local, l'Escola d'Hosteleria de Lleida i la Cooperativa Cadí és un exemple d'èxit perquè ha aconseguit crear un producte de km0 que servirà per dinamitzar els forns del territori».

El Trenat de Formatge ja es pot comprar des d'aquest dimarts en un total de 13 forns tant de la Seu com de la comarca, així com també de Martinet i Bellver de Cerdanya. Els establiments on es despatxa aquest pa propi de l'Alt Urgell són: a la Seu, al Forn Sansa, al Forn Bullich, al Forn Sant Joan, al Forn Duat, al Forn i Pastisseria Vilarrubla i al Crosta i Molla; a Coll de Nargó també el venen el Forn Reig i el Forn Tausà; així com també el forn de pa d'Adrall. A Martinet es pot trobar tant al Forn Jordi com al forn i pastisseria Vilarrubla; a Bellver de Cerdanya es pot comprar al Forn Pous; i el forn artesà Pa d'Or, d'Organyà. La barra del Trenat de Fornatge té un cost de 1,80 euros. 


Comentaris

envia el comentari